Adanada gıda denetimleri artırıldı

Adanada gıda denetimleri artırıldı -Denetimlere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Hamit Aygül de katıldı


ADANA (A.A) - Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, Ramazan dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimleri artırdığı bildirildi.
     Adana İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Müdürü Hamit Aygül, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Aydın ve gıda kontrolörleri, Ramazan dolayısıyla özel gıda denetimlerine hız verdi.
     Ekipler, özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan yerlerdeki kontrollerini titizlikle sürdürüyor.
     Bu kapsamda, il ve ilçe müdürlüklerindeki gıda kontrolörleri tarafından yapılan denetimlerde yılın ilk 6 ayında 12 bin civarında gıda denetimi yapıldı.
     Aygül, gıda sektörü ile ilgili çok ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     İl ve ilçe müdürlüğümüzdeki gıda kontrolörlerimiz tarafından yapılan denetimlerimiz arttırılmış olup, özellikle içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerine daha çok önem vermekteyiz. Çünkü halkımızın sağlıklı ve temiz gıda tüketmesini amaçlıyoruz. Gıda üreten iş yerlerinin daha iyi noktalara gelmesinde müdürlüğümüzün gıda denetimlerinin büyük etkisi olmuştur.
     Denetimler sonucunda, eksik görülen hususlar tutanakla tespit edilerek, işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı.
     Açıklamada, geçen hafta kentteki fırınlarda çalışan bin 49 işçiye hijyen konusunda eğitim verilerek, kent genelinde daha sağlıklı, daha temiz ve daha kaliteli ekmek üretilmesi çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Adanada gıda denetimleri artırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER