Adanada işçilerden eylem

Adanada işçilerden eylem -Toroslar EDAŞa bağlı taşeron firmadan haksız yere işten çıkartıldıklarını iddia eden işçilerden ikisi Valilik karşısındaki bir işmerkezinin çatısına çıkıp, pankart açtı


ADANA (A.A) - Adanada, Toroslar EDAŞa bağlı taşeron firmadan haksız yere işten çıkartıldıklarını iddia eden işçilerden ikisi Valilik karşısındaki bir işmerkezinin çatısına çıkıp, pankart açtı.
     Taşeron şirkete bağlı çalıştıklarını ve haksız yere işten çıkartıldıklarını belirterek yaklaşık 90 gündür Toroslar EDAŞ önünde eylem yapan gruptan Mustafa Maaşoğlu ve Serkan Şenol, Adana Valiliği karşısındaki bir işmerkezinin çatı katına çıkarak, İşimizi ve Ekmeğimizi Geri İstiyoruz yazılı pankart açtı.
     Valilik girişindeki görevli polis ekibinin haber vermesi üzerine olay yerine Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri geldi. Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırım, çatıya çıkarak işçileri ikna etmeye çalıştı. İşçiler de polislerin yaklaşması halinde kendilerini aşağı atacakları tehdidinde bulundu.
     Durumu öğrenerek Valilik önüne gelen diğer işçilere de ekipler müdahale ederek polis aracına bindirmek istedi. İşçilerin direnmesi üzerine gerginliğin artmasını istemeyen polis ekipleri, işçileri çembere alarak kaldırımda durmalarına izin verdi.
     Mustafa Maaşoğlunun eşi de olay yerine gelerek gözyaşı döktü. Yetkililere tepki gösteren kadını, polisler ve arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.
     Yaklaşık 1 saat süren eylem, Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırımın çabalarıyla son buldu. İşçiler, polis aracıyla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar - Anıl Bağrık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Adanada işçilerden eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER