Adanadaki belediye başkanları ve işadamlarının Kongo

Adanadaki belediye başkanları ve işadamlarının Kongo gezisi


ADANA (A.A) - Kozan Genç İş Adamları Derneğince (KOGİAD) gerçekleştirilen, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bazı ilçe belediye başkanları ve işadamlarının katıldığı Demokratik Kongo Cumhuriyeti gezisinin yararlı geçtiği bildirildi.
     Kozan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, KOGİAD tarafından, Orta Afrikadaki Demokratik Kongo Cumhuriyetinin Başkenti Kinshasaya gerçekleştirilen gezide, belediye başkanları ve Kozanlı iş adamları, Şafak Uluslararası Türk Okullarının açılışı ve Türkçe Olimpiyatları seçmeleri ile bazı etkinliklere katıldı.
     Kozanlı işadamaları, okul açılışının ardından Kinshasadaki Türk şirketlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek ülkedeki ekonomik ve ticari yapısı ile ilgili bilgi aldı.
     Kongolu işadamları ile ikili iş görüşmelerinin de gerçekleştirildiği programda KOGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Necdet Göçer ve Salih Koyuncuoğlu, üretimini yaptıkları malların tanıtımını gerçekleştirdi.
     Adanalı işadamları, gezinin yararlı geçtiğini, Kongolu işadamlarının da, Adanaya gelmek istediklerini belirtti.
     Geziyi değerlendiren Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, şunları kaydetti:
     Öncelikle Türk okullarının dünyanın değişik ülkelerinde açılması, faaliyet göstermesi bizleri mutlu ediyor, onurlandırıyor. Bu okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada fedakarca eğitime destek veren öğretmenlerimizi, aileleri ile eğitimcilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca Demokratik Kongo Cumhuriyeti Devleti yetkililerine bizlere bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum Bu tür etkinlikler Afrika ile Türkiye arasındaki dostluk ve ekonomik işbirliğini artıracaktır.
     Demokratik Kongo Cumhuriyeti Türkiye Baş Konsolosu Bekir Uysal tarafından Adanadan gelen belediye başkanı, bürokrat ve işadamları onuruna konsolosluk binasında resepsiyon da verildiği kaydedildi.
     Geziye ANSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Başkanı Seyfettin Alpat, Kongonun Ankara Büyükelçisi Mr. Marcel Mulumba Tsihidimba, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve KOGİAD yönetim kurulu üyeleri ile 50 işadamının katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Adanadaki belediye başkanları ve işadamlarının Kongo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER