Adanadaki imar değişikliği tartışmaları

Adanadaki imar değişikliği tartışmaları -Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz: -İmar değişikliği içeren tüm maddeleri meclise iade ettim


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, geçen hafta Büyükşehir Belediyesi Meclisinde kabul edilen imar değişikliği içeren maddeleri meclise iade ettiğini bildirdi.
     Aldırmaz, yaptığı yazılı açıklamada, meclis oturumunda alınan kararlarla 1/25000lik plana aykırı değişiklikler yapıldığını, bu değişikliklere itiraz edip planın aynen korunmasını istediğini hatırlattı.
     Buna rağmen komisyon raporlarına paralel olarak mecliste yapılan oylamada idarenin görüşüne karşı olarak imar değişikliklerinin kabul edildiğini ifade eden Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Kanunun bana verdiği yetkiyi kullanarak, kamu yararını gözeterek, İmar Kanunu ve Plan Yapım Yönetmeliğine aykırı olduğundan, 1/25000lik plana aykırı olan bütün maddeleri meclise aynen iade ettim. Bu arada, bizimle aynı yönde düşünen, Adana kamuoyu, mecliste grubu bulunan partilerin il başkanları ile sivil toplum örgütlerinin de bu konudaki duyarlılığını dikkate almış olduk. İmar tartışmalarının yaşandığı süreçte ilk günden bu yana dik bir duruş sergilememe rağmen bazı kesimler, şahsımla ilgili sözler sarf etti. Adana Büyükşehir Belediyesi ciddi bir kurumdur. Adana halkının menfaatlerini korumak ve kanunları uygulamak için azami derecede titizlik gösteriyoruz. Söz konusu oturumda da bu değişikliklere karşı çıkmıştım, bugün de aynı düşüncedeyim. İmar değişikliği içeren tüm maddeleri meclise iade edişim, sanırım Son sözü söylemeden sanki meclise iade hakkımı kullanmayacakmışım gibi siyasi söylemlerde bulunanlara da cevap olmuştur.
    
     Muhabir: Tevfik Işık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadaki imar değişikliği tartışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER