Adanadaki KCK davası

Adanadaki KCK davası -Terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 47 kişiden 42si terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl ile 18 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı


ADANA (A.A) - Adanada, terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCKya yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak yargılanmalarına devam edilen 47 sanıktan 42sine, terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl ile 18 yıl arasında hapis cezası verildi.
     Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yılmaz Kahraman, Mazlum Kapan, Seyithan Akyüz, Kenan Karavil, Erol Demirhan, İsmail Kırmızıdal, Urfi Aksu, Yusuf Orak, İlyas Toptamur, Arslan İlhan, Mesut Daş, Hasan Özmen, Davut Önder, Ahmet Sadık Saner ile tutuksuz sanıklar katıldı.
     Tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar, mahkemede daha önce yaptıkları savunmalarını tekrar ettiklerini belirtti.
     Mahkeme heyeti, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 3 zanlının beraatına karar verdi.
     Heyet, aralarında BDPnin eski il ve ilçe teşkilatı yöneticileri oldukları belirtilen Yusuf Orak, Urfi Aksu, Yılmaz Kahraman ve bir radyonun yayın yönetmeni Kenan Karavilin de bulunduğu biri kadın 42 sanığa terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl ile 18 yıl arasında hapis cezası verdi.
    
     -İddianameden-
    
     Terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCK ile ilgili düzenlenen operasyonlardan sonra haklarında dava açılan 47 sanık hakkında, yasa dışı örgüt adına eylem yapmak suçundan 10 yıla kadar, propaganda yapmak suçundan 2 yıla kadar, bazı sanıklar hakkında da yasa dışı patlayıcı madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 13 yıla kadar hapis cezaları istemiyle iddianame hazırlanmıştı.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanadaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER