Adana BTÜ işsizlere eğitim verecek

Adana BTÜ işsizlere eğitim verecek -Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin, İş-Kur işbirliğiyle düzenleyeceği programda 6 meslek dalında 100 kursiyere eğitim verilecek


ADANA (A.A) - Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) ile İş-Kur İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolüyle 6 meslek dalında 100 kursiyere eğitim verilecek.
     Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitenin konferans salonunda düzenlenen toplantıda, imzalanan protokolle üniversite olarak bir ilke imza attıklarını söyledi.
     Üniversite olarak görevlerinin sadece öğrencilere eğitim vermek olmadığını belirten Ersoy, şunları söyledi:
     "Çeşitli meslek dallarında vereceğimiz eğitimlerle hem işsizlik sorunu yaşayanları meslek sahibi yapmayı hem de söz konusu sektörlere kalifiye eleman kazandırmayı hedefliyoruz. Projemiz hem işsizlik sorunu yaşayan bireyler için hem de işverenler için faydalı olacak. Amacımız, eğitimde ayrım gözetmeksizin süreklilik sağlamak. Mesleki eğitim kursları, sektörde tecrübeli akademisyenlerimizce verilecek."
     Ersoy, imzalanan protokol gereği kursiyerlerin yüzde 20sine iş bulma garantisi verildiğini de sözlerine ekledi.
     İş-Kur İl Müdürü Haşim Meydan da kentte kuruma kayıtlı 62 bin işsiz olduğunu ifade ederek, "İşsizlere yönelik çeşitli kurslar açıyoruz, ancak bu işsizlerden yaklaşık yüzde 7si kurslarımıza başvuruyor" dedi.
     Protokol kapsamında kursiyerlere komilik, yönetici asistanlığı, solidworks, çağrı merkezi görevlisi, satış ve pazarlama ile Auto-CAD eğitimleri verileceğini dile getiren Meydan, "İşsizlik, şehrimizin kanayan yarasıdır. Amacımız, bu tür mesleki eğitimlerle işsizleri meslek sahibi yapmak ve hem onların mağduriyetlerini gidermek hem de sektörün ihtiyacı olan kalifiye elemanları karşılamak" şeklinde konuştu.
     Kursların 3 ay süreceği, kursiyerlere de ücret ödeneceği ve sigorta primlerinin yatırılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana BTÜ işsizlere eğitim verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER