Adana Büyükşehir Belediyesi hizmetleri

Adana Büyükşehir Belediyesi hizmetleri


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimleri ile Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ekiplerinin, bir günde eş zamanlı olarak 96 ayrı bölgede hizmet ürettiği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yazılı açıklamasında, klasik belediyecilik görevlerinin yanı sıra vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını belirtti.
     Aldırmaz, yeni bulvarlar, kaldırım çalışmaları, engelsiz mekanlar, peyzaj uygulamaları, kavşak düzenlemeleri, sanayi sitelerinin yollarının yapımı, hastane, okul, camilerin bahçelerinin iyileştirilmesi, mezarlıklar, sinekle mücadele, kamulaştırma, yıkım uygulamaları, kanalizasyon, yağmur suyu tahliye ve içme suyu şebeke çalışmaları gibi halkı yakından ilgilendiren uygulamaların devam ettiğini vurguladı.
     Ortak Akıl Toplumun Projesidir anlayışıyla yürütülen hizmetlerden vatandaşın takdiriyle karşılaştıklarını anlatan Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Bunların yanı sıra hem yüzme kurslarımız, hem de Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımızın yaz kursların yoğun ilgi görmektedir. Yüzme kurslarımızda bu yıl 20 bin gence daha yüzme öğretiyoruz. Ayrıca, engellilere tahsis ettiğimiz 2 ayrı havuzda da 2500 engelli gencimize yüzme öğretiyoruz. Kültür ve sanat kurslarımıza da 2 bine yakın gencimiz katılmaktadır.
     Kaldırımda engelsiz yaya geçitleri, standartlara uygun rampalar, görme engelliler için hissedilebilir yüzey kaplama çalışmaları ve sesli trafik sinyalizasyon uygulamalarıyla engelsiz kullanım alanları ve engelsiz mekanlar yaratmaya çalışıyoruz.
     Aldırmaz, üretilen hizmetlerin Günlük Çalışma Noktaları başlığıyla Büyükşehir Belediyesinin www.adana.bel.tr adresli internet sitesinde her gün yayınlandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Adana Büyükşehir Belediyesi hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER