Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Yaman:

Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Yaman: -Popülist politikalar sonucu hem hekimler hem de hastalar ciddi sıkıntılarla karşı karşıya


ADANA (A.A) - Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, dişhekimliği alanında bilimsel olmayan, gayri ahlaki, popülist politikalar sonucu hem hekimler, hem de hastaların ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.
     Yaman, yazılı açıklamasında, 22 Kasım Bilimsel Dişhekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası kutlamalarına Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladıklarını belirtti.
     Türkiyede 24 binin üzerindeki dişhekiminin bir kısmının kamuda, bir kısmının üniversitelerde ve bir kısmının da serbest olarak mesleğini icra ettiğini bildiren Yaman, ortak hedeflerinin insanlığa hizmet olduğunu ifade etti.
     Yaman, amaçlarının sağlıklı ağızlar, sağlıklı bireyler, sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bir toplum olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
     Bunu yaparken temel düsturumuz insana saygı, ona tıbben en iyi hizmeti verebilme aşkıdır. Bugün, Bilimsel Dişhekimliğinin 104. yılında, dişhekimliği alanında bilimsel olmayan, gayri ahlaki, popülist politikalar sonucu hem hekimler, hem de hastalar ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Çok zor ve sıkıntılı bir eğitimden geçerek dişhekimi olan bizleri hekim olarak değil, kendi popülist politikalarının kölesi gibi gören yaklaşımlardan dolayı sıkıntılıyız. Bu sıkıntılarımız her geçen gün artmakta ve sorunlar çözülemez hale gelmektedir. 40ı geçen diş hekimliği fakültelerine birde ilave kontenjanlarla öğrenci almak, ülkemizdeki diş hekimliğinin sorunlarını çözmez.
     Yaman, tedavi edici hizmetlerin değil, koruyucu hizmetlerin sunması, gelecek nesillerin ağız diş sağlığını garantiye alacak hizmetlerin vermesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Yaman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER