Adana Emniyet Müdürü Gürkan:

Adana Emniyet Müdürü Gürkan: -Bir ananın çocuğunu okula gönderdiği zaman, akşam onun gelişinden endişe etmeyeceği bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz -Trafik sorununa çözüm getirilmesi demek insana yatırım yapılması demektir


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Bir ananın çocuğunu okula gönderdiği zaman, akşam onun gelişinden endişe etmeyeceği bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz dedi.
     Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğinin (ESOB) eğitim ve hizmet binasında düzenlenen kahvaltıya katılan Gürkan, bu tür organizasyonlarla kentte yaşanan sorunların dile getirilmesini ve bu sorunlara kalıcı çözümler bulunmasını sağlandığını söyledi.
     İnsanların kendisini daha güvende hissedebileceği bir şehir oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Gürkan, Kentimizde bizi ilgilendiren sorunlarla sürekli ilgileniyoruz ve bu sorunların hiçbirinin çözülemeyeceğini düşünmüyoruz dedi.
     Gürkan, annelik duygusunun çok özel ve kutsal bir duygu olduğuna değinerek, Baba bile bazen çocuğunu karşılıklı sever ama ana farklıdır. Ananın sevgisi karşılıksızdır. Biz, bir ananın çocuğunu okula gönderdiği zaman, akşam onun gelişinden endişe etmeyeceği bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz diye konuştu.
     Zeki Gürkan, trafik kazalarında en büyük hatanın insan unsuru olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:
     Terör ve savaşlar sürekli gündemde ama trafik de insan hayatı açısından bir o kadar önemli konudur. Trafik kazaları ülkemizin en büyük sorunudur. Son yıllarda trafik kazalarında 120 bin insanımızı kaybettik ve yaklaşık bir buçuk milyon vatandaşımız da bu kazalarda sakat kaldı. Burada önemli olan trafik kazalarındaki insan hatasının yüzde 97 olmasıdır. Bu rakamlar gösteriyor ki; trafikte eğitim her zaman ve sürekli olarak gereklidir. Trafik kurallarına uyulmasının en önemli unsuru insanların eğitilmesidir. Trafik sorununa çözüm getirilmesi demek insana yatırım yapılması demektir. Biz de bu kapsamda eğitimler veriyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adana Emniyet Müdürü Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER