Adana Emniyet Müdürü Gürkan:

Adana Emniyet Müdürü Gürkan: -Son günlerde daha önce terör örgütü organizasyonlarında faaliyet göstermiş, para verilerek taş atın polise, molotof atın polise denen çocuklardan bazılarının kuyumcu soygunlarında bulunması bu işin


ADANA (A.A) - İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, son günlerde meydana gelen kuyumcu soygunlarında yer alan çocukların, terör örgütü tarafından sokak eylemlerinde kullanıldığını belirterek, Son günlerde daha önce terör örgütü organizasyonlarında faaliyet göstermiş, hatta para verilerek taş atın polise, molotof atın polise denen çocuklardan bazılarının kuyumcu soygunlarında bulunması bu işin birbiriyle iç içe olduğunun göstergesidir dedi.
     Gürkan, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Kültür Merkezi tarafından Ramazanoğlu Konağı Cumartesi Sohbetleri kapsamında düzenlenen Güvenli Kent Adana konulu konferansta yaptığı konuşmada, güvenlik kavramının toplumsal anlamda vazgeçilmez bir olgu olduğunu belirtti.
     Güvenliğin olmadığı yerde toplumsal hayatı sürdürebilmenin ve hizmet üretmenin mümkün olmadığını ifade eden Gürkan, Her gün bir önceki günden daha güvenli, daha yaşanabilir, daha huzurlu bir Adana olması için güvenliği tehdit edecek bütün sorunların çözümü için sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlarla çalışmaya devam ediyoruz dedi.
     Yasa dışı oluşumların temel kaynağının kimsesizler ve işsiz insanlar olduğunu söyleyen Gürkan şunları kaydetti:
     Terör örgütünün insanımız üzerindeki kirli oyunlarını boşa çıkartmak adına kurum ve kuruluşlarımızla yaptığımız çalışmalar olumlu neticelerini vermiştir. Beş ay öncesine kadar sokak eylemlerine katılan çocukların sayısı 200ü bulurken bu sayı 15lere düşmüştür. İlimize yapılan yatırımlarla birlikte terör örgütünün Adananın güvenli ortamına zarar vermesi engellenmiştir. Bu güvenli ortamı gören her sektörden kişiler için Adana bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Adana, Türkiyede nüfus yoğunluğuna göre asayişi en problemli iller sıralamasında ilk 10 arasında bile değildir. Bu da Adananın güvenlikle ilgili bir sorununun olmadığının açıkça bir işaretidir. Son günlerde daha önce terör örgütü organizasyonlarında faaliyet göstermiş hatta para verilerek taş atın polise, molotof atın polise denen çocuklardan bazılarının kuyumcu soygunlarında bulunması bu işin birbiriyle iç içe olduğunun göstergesidir.
     Gürkan, Adananın güneyindeki bazı mahallelerde kent psikolojisinin ve kültür çatışmalarının yanı sıra çarpık kentleşmenin de suç ve suçluların bu bölgelerde yoğunlaşmasında etkili oluğunu belirterek, çarpık kentleşmenin önlenmesiyle suçlularla mücadelede başarı elde edileceğini söyledi.
     Geçen yıl Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda en fazla uyuşturucunun Adanada yakalandığını anlatan Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü:
     2013ün ilk 2 ayında 3 ton uyuşturucunun yakalanması, bunun kullanılması ve dağıtılmasının engellenmesi adına ve yine Türkiyede özellikle sokak çetelerine, sokak satıcılarına yönelik operasyonlarda Adananın başlarda yer alması, Adanalıyı tehdit eden oluşumlara izin verilmediğinin göstermektedir. Diğer taraftan bağımlılara uyuşturucuyu bıraktırma yönünde Adanada başarılı çalışmalar yapıldı. Adananın bütün okul kantinlerinde uyuşturucu satıldığı yönünde bir söylenti çıktı. Biz 25 okulda yaptığımız çalışmalarda bir gram uyuşturucuya dahi rastlanılmamıştır. Bu söylentiler vatandaşın algısına yönelik çıkartılan söylentilerdir.
     Toplantıya, Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile bazı kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana Emniyet Müdürü Gürkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER