Adana ve Osmaniye Sürdürülebilir Kalkınma Projesi

Adana ve Osmaniye Sürdürülebilir Kalkınma Projesi -BTC Ham Petrol Boru Hattı Şirketinin, 2007de başlattığı proje kapsamında, 30 köyün kalkınmasına destek amacıyla 3 milyon dolar yatırım yaptı


ADANA (A.A) - Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketinin, 2007de başlattığı Adana ve Osmaniye Sürdürülebilir Kalkınma Projesi kapsamında, 30 köyün kalkınmasına destek amacıyla 3 milyon dolar yatırım yaptığı bildirildi.
     BP Türkiye Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Direktörü Hakan Türker, projenin Ceyhan Öğretmenevinde düzenlenen kapanış toplantısında yaptığı konuşmasında, BTC Ham Petrol Boru Hattının, Türkiyede bin 76 kilometre yol alarak Ceyhan Terminaline ve buradan da dünyaya ulaştığını kaydetti.
     Boru hattının doğal çevresinin korunup geliştirilmesinin ve yakın yerleşimlerde yaşayan kişilerin kalkınmalarına katkı sağlanmasının, şirketin ana faaliyetlerinden birini oluşturduğunu belirten Türker şunları söyledi:
     BTC olarak 2007den bu yana Adana ve Osmaniyede 30 köyün kalkınmasına destek amacıyla 3 milyon ABD Doları yatırım yaptık. Eş fonlarla bu rakam 5 milyon dolara ulaştı. Sosyal sorumluluk yaklaşımları çerçevesinde proje desteklerimiz önümüzdeki yıllarda da sürecektir. Bölgedeki üreticilere sağlanacak destekler için ihale süreci devam ediyor. Yeni projelerimiz bu yılın sonbahar döneminde başlayacaktır.
     Türker, çalışmalar sırasında çok sayıda küçük ölçekli altyapı çalışmalarının gerçekleştirildiğini, köylülere üretim konusunda eğitim çalışmaları verildiğini, birçok örnek üretim alanı oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
     Toplantıya Adana Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Ceyhan Kaymakam Vekili Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, BP Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Murat Lecompte, PAR Danışmanlık İcra Kurulu Başkanı Bülent Özgün, İlçe Tarım Müdürü Amir Sarı, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru ile çiftçiler katıldı.
     Türker, daha sonra projeye katkılarından dolayı Vali Yardımcısı Terzioğluna bir plaket verdi.
    
     Muhabir: İrfan Kurt / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Adana ve Osmaniye Sürdürülebilir Kalkınma Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER