ADD Genel Başkanı Çölaşan:

ADD Genel Başkanı Çölaşan: -Türkiyede yapılmak istenilen tek kişi diktatörlüğü. Yasama, yürütme, yargı yok. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak her şeyle Türkiyeyi idare etmek istiyorlar


YALOVA (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiyede yapılmak istenilen tek kişi diktatörlüğü. Yasama, yürütme, yargı yok. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak her şeyle Türkiyeyi idare etmek istiyorlar dedi.
     Çölaşan, ADD Yalova Şubesi yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. ADD Yalova Şube Başkanı Orhan Koçala çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Çölaşan, ADDye olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek, Bugün ADD halk nazarında bu kadar itibar görüyorsa, aslında o halk cumhuriyetine sahip çıkıyor demektir. Halk, cumhuriyetin saldırı altında olduğunu görüyor demektir. Coşkunun görüntüsü bir anlamda bu algıyı veriyor bana dedi.
     Başkanlık sistemiyle ilgili bir soruya da yanıt veren Çölaşan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Türkiyede uygulanmak istenen başkanlık sisteminin, dünyadaki asıl örneği olan Amerikan sistemiyle ve Fransadaki yarı başkanlık sistemiyle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Dünyada uygulanan başkanlık sistemleri vardır. Yargı ve yasama, başkanın karşısında çok güçlüdür. O başkanlık sistemlerinde başkan zayıftır. Bizde tam tersi yapılıyor. Meclisin ve yürütmenin yetkilerini, hatta şimdi yargı üzerindeki atama yetkileriyle yargının da yetkilerini üstünde topluyor. Böyle bir örnek dünyada yok. Latin Amerikada diktatörlükler dahi bu tarz değildi. Türkiyede yapılmak istenilen tek kişi diktatörlüğü. Yasama, yürütme, yargı yok. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak her şeyle Türkiyeyi idare etmek istiyorlar. Aslında bunu halkın görmesi lazım. Demokrasi diye yapılan önümüze gelebilecek olan bir referandumda 2010da düşülen yanılgıya düşülmemesi gerekiyor. 2 kerede aynı hataya düşerse bu halk tarih tekerrür etmiş oluyor. Herhalde aynı hataya düşmeyecektir.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan - İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber ADD Genel Başkanı Çölaşan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER