AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: -AK Parti, 2002 yılından beri çözüm sürecinin içindedir ve çözüm süreci tam demokrasidir (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti, 2002 yılından beri çözüm sürecinin içindedir ve çözüm süreci tam demokrasidir dedi.
     Soylu, partisince Saray ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin son 10 yılda büyük atılım içinde olduğunu söyledi.
     Soylu, Türklerin bin yıldır Anadoluda barış ve kardeşlik içinde yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Biz Anadoluya dün gelmedik. Tam bin yıldır bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde yaşadık. Batılıların yaptığı gibi ülkeleri kendimize köle yapmadık. Mısır, bugün Akdenizde Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İsraile önemli bir ders verdi. Türkiyenin başarılı dış politikası sonucu Mısır, Akdenizde enerji çalışması yapmak isteyen İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesimine Eğer Türkiye de enerji çalışmalarının içinde olursa bu sularda arama çalışması yapabilirsiniz dedi. Bu Türkiyenin başarısıdır.
     Türkiyenin son 10 yılda ekonomik anlamda da büyük başarılara imza attığını bildiren Soylu, Türkiyenin 36 milyar dolar olan ihracat rakamının 10 yılın sonunda 152 milyar 600 milyon dolar seviyesine çıktığını kaydetti.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Artık çocuklarımızın evlerine tabutta gelmesini istemiyoruz diyen Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Yunanistanda 1980 öncesinden bugüne devam eden bir terör kampı vardı. Burada yetişen teröristler, Türkiyenin çeşitli yerlerinde görev alıyorlardı. Başbakan Erdoğan, bu kampın kapatılmasını istiyordu. En son 4 Martta Yunanistan Başbakanının Türkiye ziyaretinde Başbakan Erdoğan, bu kampın kapatılmasını istedi. 8 Martta da bu kamp kapatıldı.
     AK Parti, 2002 yılından beri çözüm sürecinin içindedir ve çözüm süreci tam demokrasidir. Çözüm süreci, dünyanın her yerine ay yıldızlı pasaportu kullanarak giriş yapmaktır. Çözüm süreci, Göktürk uydusu ile dünyanın her yerinde olmaktır. Kan mı devam etsin- Milyarlarca liramızı toprağa mı gömelim- Tarihi fırsat önümüzde. Çünkü buna inanan siyaset ve buna inanan bir kadro var.
    
     -2014 yılında kritik iki seçim bizi bekliyor-
    
     Soylu, Türkiyede 2014te yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını anımsatarak, 2014 yılında kritik iki seçim bizi bekliyor. Türkiyede iki türlü seçim var. Biri dönüşüm seçimleri diğeri de sonuç seçimleri. Önemli olan dönüşüm seçimleridir. 2002deki seçim de bir dönüşüm seçimidir diye konuştu.
    
     Muhabir: Ergin Akgün - Coşkun Bozyel / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER