Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kentin sembolü haline gelen Şerbetçi heykeli dikildi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanın sembolü haline gelen meyan şerbeti ve satıcısının heykeli, Gölebatmaz Caddesi ile Gölbaşı Caddesinin kesiştiği yere dikildi.
     Adıyaman Belediyesi tarafından ilin kültürünü yansıtan ve Adıyaman ile özdeşleşmiş farklı sanat dalların heykellerinin şehrin gözde yerlerine dikimi devam ediliyor. Bu yönde yürütülen faaliyetler kapsamında, Adıyamanın sembolü haline gelen meyan şerbetçisinin heykeli, kentin en işlek noktasına yerleştirilerek, vatandaşların beğenisine sunuldu.
     Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yaptığı yazılı açıklamada, meyan şerbetinin sıcak iklime sahip olan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en çok Adıyamanda tüketildiğini, bu nedenle Adıyamanın sembolü haline geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     İlimizin geçmişini ve bugününü yarınlara taşımak adına her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş zengin içerikli kültürümüzü farklı metotlarla gün yüzüne çıkarıyor ve yaşatıyoruz. Bu önemli zenginliğimizi günümüzle tanıştırdığımız gibi, gelecek nesillere de aktarmak için gerekli zemini oluşturuyoruz. Adıyamanımızın sembolü haline gelen birçok konuyu ve konuya ilişkin sıfatların heykellerini yaptırarak, şehrimizin gözde mekanlarına yerleştirmekteyiz.
     İlimizde geçmişten günümüze kadar özellikle yaz mevsimlerinin vazgeçilmezi meyan şerbeti satıcılarının birer kültür mirası olmasından yola çıkarak, bu kültürü yaşatmak adına şerbetçi heykeli yaptırarak en gözde mekana diktik. Böylelikle Adıyamanımızın geleneği haline gelen meyan şerbetini ve satıcısının heykelini Adıyamanlı vatandaşlarımıza bir kültür hediyesi olarak sunduk.
    
     -Yüzme Sporuna ilgi artıyor
    
     Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaz Spor Okullarında yüzme kursları devam ediyor.
     Adıyaman 100. Yıl Yüzme Havuzunda salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri 4 antrenör nezaretinde devam eden yüzme kurslarına toplam 664 kursiyer katılıyor.
     Bölgede son günlerde artan hava sıcaklığıyla birlikte yüzme sporuna olan ilginin de arttığını belirten yüzme antrenörü Ayça Kahraman, şunları kaydetti:
     Yaz tatilinin başlamasıyla ve havaların sıcak olmasından dolayı yüzme kurslarına aşırı talep bulunmakta. Bu yılki yaz kurslarımıza 664 kursiyer katılmış olup, bu kurslar okullar açılana kadar devam edecektir. Kursa gelen örgencilerimizi tüm kurs boyunca yakından takip ediyoruz ve içlerinden yetenekli olan ve yüzme sporunu seven öğrencilerimizi kulüp takımımızın altyapısına sporcu olarak alıyor ve değerlendiriyoruz. Amacımız Adıyamanda yüzme sporunu geniş kitlelere sevdirmek ve iyi sporcular yetiştirmek.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Zafer Fatih Beyaz
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER