Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Belediye Başkanı Gaziler Günü mesajı


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmaların ardından İlçe Jandarma Komutanlığına geçildi.
     Kaymakam Ömer Dağdeviren burada gazilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.
    
     -Çelikhan Belediye Başkanı Boranın Gaziler Günü mesajı
    
     Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Bora, mesajında, ebediyete intikal etmiş gazileri rahmetle hayatta olanları da minnet ve şükranla andığını söyledi.
     Bora, mesajında şunları belirtti:
     Türk Milleti bu günde vatanı ve milleti uğrunda savaşıp şehit düşenler ile gazi olup memleketine dönenleri, ebediyete intikal eden gazileri saygıyla yad etmeli, önlerinde saygı ile eğilmeli ve onları bu özel gününde unutmamalıdır. Yurdumuzun topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimizin her zaman onur kaynağımız olmuşlardır.
    
     -Doktor Öztoptan sağlık uyarısı
    
     Çelikhan Devlet Hastanesi Başhekimi Kenan Evren Öztop, mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde vücut direncini artırıcı önlemler alınması gerektiğini bildirdi.
     Öztop, yaptığı açıklamada, başta soğuk algınlığı olmak üzere çeşitli enfeksiyon hastalıklarının mevsimlerin geçiş döneminde ortaya çıktığını belirtti. Öztop şunları kaydetti:
     Bu dönemde hepinizin de bildiği gibi grip bu dönemde sık ortaya çıkar. Bunun yanı sıra nezle, sinüzit, orta kulak iltihabı, farenjit, bronşit, zatürre, alerjik göz ve akciğer hastalıkları, cilt kuruması, buna bağlı oluşan cilt hastalıkları ve depresyon da bu mevsimde sık görülmektedir. Bu hastalıklardan korunmak için hepimizin rahatlıkla yapabileceği bir dizi önlem alabiliriz. Mevsim geçişlerinde özellikle de sıcak mevsimden soğuğa geçişlerde bağışıklık sistemimiz değişir. Bununla beraber birçok hastalık da bizleri tehdit eder. Onun için mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde vücut direncini artırıcı önlemler alınması gerekiyor.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER