Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -5. GAP Gençlik Festivali hazırlıkları devam ediyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda gerçekleştirilecek 5. GAP Gençlik Festivalinin hazırlıkları sürüyor.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Adıyaman Valiliğinin düzenlediği festival için bir otelde hazırlık toplantısı yapıldı. Vali Mahmut Demirtaş toplantıda, beşincisi düzenlenecek festivalin yapılanların en iyisi olması için çalıştıklarını söyledi.
     Demirtaş, Bu festival turistik değerlerin tanıtımı açısından çök önemlidir. Değerlerimizi tanıtmak için bu festivali iyi değerlendirmemiz lazım. Halkın katılımı noktasında iyi bir organizasyon sağlayacağız dedi.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığında görev yapan uzman Şehmuz Yılmaz da festivalin bu yılki temasının "sosyal sorumluluk" olduğunu belirtti.
     Çeşitli ülkelerden ve Türkiyenin 80 ilinden gençlerin katılacağını festival aracılığıyla Güneydoğulu gençlerin öz güvenlerini kazanmalarını ve GAP Bölgesinin tanıtımına katkı sağlamak istediklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Festivalde Mustafa Ceceli, Manga, Nurettin Rençber, Jilet, Triana Park ve amatör sanatçılar konser verecek. Bu yıl Adıyamana bin 500 genç bekliyoruz. Festivalde 25 kültür ve sanat etkinliği, 15 atölye, sokak performansları, paneller, söyleşiler düzenlenecek. Türkiyenin en uzun soluklu festivalini gerçekleştireceğiz."
     Festival 10-13 Mayısta gerçekleşecek.
    
     -Çelikhanda "Seyr-i Nebi" konulu bilgi yarışması
    
     Çelikhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Seyr-i Nebi" (Hz. Muhammetin Hayatı) konulu yarışma düzenledi.
     Çelikhan Lisesinde gerçekleştirilen yarışmaya 303 ortaokul ve lise öğrencisi katıldı. Yarışmada öğrencilere din Kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden oluşan bir komisyon tarafından hazırlanan 63 soru soruldu.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, yaptığı açıklamada, yarışmayla öğrencilerin Hz. Muhammedin hayatını öğrenmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
     Aktürk, sonuçları daha sonra açıklanacak yarışmada dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve MP4 hediye edileceği kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Mustafa Aloğlu / Ömer Fansa
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER