Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Çelikhanda engelli aileleri ziyaret edildi


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren ve Engelli Aileleri Derneği üyeleri, ilçedeki engelli aileleri ziyaret etti.
     Kaymakam Dağdeviren, Dernek başkanı Abuzer Ayaz ve yönetim kurulu üyeleri Engelliler Haftası dolayısıyla engelli ailelerini ve engellileri ziyaret etti, sorunlarını dinledi.
     Dağdeviren, engelli çocuğu bulunan ailelerin 10 yıl önceki ve bugünkü yaşam standartları arasında çok büyük farklar olduğunu söyledi.
     Son 10 yılda büyük atılımlar olduğunu ifade eden Dağdeviren, "Engellilerimiz geçen yıla kadar genel müdürlük bünyesinde hizmet görüyordu. Son 2 yıldır ise Bakanlık düzeyinde hizmet görüyorlar. Bugün engelli için maaş veriliyor. Engelliye bakmak için bakım ücreti ödeniyor. Sağlık giderlerinin tamamı karşılanıyor. Devletimiz Sosyal devlet ilkesini yerine getirmek için gün geçtikçe hizmet kalitesini artırıyor" dedi.
     Ziyarete, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cenk Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Saffet Gülep ve dernek üyeleri de katıldı.
    
     -Besnide Anneler Günü
    
     Besni İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçedeki şehit annelerini ziyaret etti.
     Görevli askerler, Anneler Günü dolayısıyla ilçedeki şehit annelerini ziyaret etti, Anneler Gününü kutladı.
     Komutanlığa bağlı trafik görevlileri de yol uygulamalarında durdurdukları araçlardaki annelere karanfil dağıttı.
    
     -Kahtada kitap okuma yarışması
    
     Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Kitap okuma yarışması" düzenlendi.
     Kahta Kaymakamı Metin Esenin desteğiyle başlatılan yarışma kapsamında okullara 6 bin 300 adet kitap dağıtıldı. İlköğretim seviyesinde tüm sınıflar düzeyinde 9 bin 386 öğrencinin başvuru yaptığı yarışmada, okullarda oluşturulan bir komisyon tarafından ön eleme sınavları yapılarak final sınavına girecek öğrenciler belirlendi.
     İMKB Anadolu Lisesi ve Kız Teknik ve Meslek Lisesinde gerçekleşen yarışmaya belirlenen 930 öğrenci katıldı. Katılımcılara, okuduklarını belirttikleri kitaplar hakkında soru kitapcıklarını cevapladı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış, yaptığı açıklamada, kampanya ile amaçlarına ulaştıklarını belirtti.
     Alkayış, öğrencilerin düşünce dünyalarına yeni ufuklar kazandırabilmek, kitap sevgisini kazandırmak ve kitap okuma bilincinin yerleştirilmesi amacıyla hazırladıkları projeye yoğun ilgi gerçekleştiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu - Emre Evren- İsmail Kaya / Hakan Furkan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER