Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Adıyamanda antrenörlerle toplantı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, merkezdeki ve ilçelerdeki İl Müdürlüğüne bağlı antrenörlerle toplantı salonunda aylık olağan görüşmesini yaptı.
     Yaz dönemi spor okullarının açılacak olması ve bunların organizasyonun yapılması konularının görüşüldüğü, ayrıca karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu toplantı 2 saat sürdü. Toplantıda her spor branşının antrenörü kendi spor branşıyla ilgili durum değerlendirmesi yaparak, yaz dönemi için yapacağı çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.
     Toplantının son bölümünde Seyyah Projesi ile ilgili olarak bazı konulara değinen İl Müdürü Bağcı, Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz olarak bu projeye büyük önem veriyor ve uygulanması için azami özen gösteriyoruz. Yaklaşık 2 bin gencimizi bu proje kapsamında Adıyaman dışına çıkarıp yeni yerler görmelerini yeni insanlarla tanışmalarını amaçlıyoruz. Bu kapsamda da siz antrenörlerimize de görevler düşüyor dedi.
    
     -Besni MYO 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi-
    
     Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu (MYO) 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Törende 160 öğrenci diplomalarını aldı.
     Besni MYO bahçesinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Fahri Serter, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Prof. Dr. Cemil Kara, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, ilçe protokolü, öğrenciler ve aileleri katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde Konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, eğitimin ortak payda ve ideal olduğunu belirterek, bu ideal için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
     Adıyaman Üniversitesinin her sahada yarını tesis etme gayretinde olduğunu vurgulayan Prof. Gönüllü, Çalışmalarımızı sağlam temellere oturtarak, kendimizi düşünmekten çok kurumumuzu, Adıyamanı ve ilçelerimizi yani sizleri düşünerek hareket ediyoruz. Fakülteler, yüksekokullar, enstitüler, araştırma merkezleri kuruyoruz. Yeni açılan bütün üniversitelerin yanında öğretim elemanı kadromuzu tamamlamak anlamında önemli mesafeler kat ettikdedi.
     Besni MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Halil Tuğluk ise öğrenci sayısı 2 bin olan ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında 2 bin 500e ulaşacak olan Besni MYOnun aktif yedi ve öğrenci alacak olan yedi bölümü, yeni binası eğitim öğretim kadrosuyla geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirtti.
     Açılış konuşmalarının ardından mezuniyet yaş kütüklerine plaka çakıldı. Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
     Öğrenciler ve ailelerinin mezuniyet sevinci yaşadığı programda kep atma töreni gerçekleştirildi. Tören hava fişek gösterisi ve konserle sona erdi.
    
     -Adıyaman Belediyesinin yol çalışması-
    
     Adıyamanın en işlek caddelerinden birisi olan Karamusa Caddesi, baştan aşağı yenileniyor. Siteler Mahallesinde bulunan Karamusa Caddesinin tahrip olan asfaltı kazılarak, caddeye yeni bir görünüm sağlanıyor. Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan yol yapım faaliyetleri kapsamında, caddenin 1. Çevre Yolu ile 2. Çevre Yolu arasındaki mesafeye bir kat sıcak asfalt döküldü.
     Halen altyapı çalışmaları devam eden bölgelere ise gerekli işlemlerin tamamlanmasının akabinde asfalt yapılacak. Yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte caddenin bir kısmına asfalt, bir kısmına kilitli parke olacağı, kaldırımının da parke taşıyla süsleneceği belirtildi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER