Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -SBS sonuçları değerlendirildi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz günlerde açıklanan SBS sonuçları değerlendirildi.
     İlköğretim 8. Sınıf öğrencileri, Seviye Belirleme Sınavı Sonuçlarının değerlendirildiği toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, Şube Müdürü Ali Çalışır, Arge Birimi Yetkilisi Ahmet Günaydın, Eğitimden Sorumlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.
     Milli Eğitim Müdür Özkan, yaptığı açıklamada, SBS sonuçları ile, geçen yıla göre öğrencilerin aldığı puan ortalamasında 12 puanlık bir artış görüldüğünü belirtti.
     Özkan, şunları kaydetti:
     Geçen yıl İlimiz SBS ortalaması 282 puan iken bu yıl 294 puana yükselmiştir. Henüz arzu edilen seviye ulaşamasa da bu artış, Adıyamanın eğitimindeki yönünü göstermektedir. Ev Merkezli Eğitim, Çocuğumla Okuldayım, Kaygıyı Geçtim Mesleğimi Seçtim, Okuma Kampanyası, Bu Benim Eserim, Tarihle Buluşma Gezileri, SODES ve benzeri projelerin bu başarıya katkısı olduğu kanaatindeyim. Bu başarıda emeği geçen İl, İlçe Milli Eğitim ve Okul Yöneticilerine, Öğretmenlerimize ve diğer personelimize teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl yeni projelerle, Adıyamanı eğitimde hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız.
     Genel manada eğitim öğretim açısından, 2011-2012 eğitim öğretim yılının, değerlendirildiği 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazırlıkların görüşüldüğü toplantıda katılımcılar, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde görüş bildirdiler.
    
     -Adıyaman Mahyalarla süslendi-
    
     Adıyaman kent merkezi, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazanda da görsel şölen yaşatan mahyalarla süslendi.
     Adıyaman Belediyesi tarafından şehir merkezinin değişik noktalarına üzerinde Hoş Geldin Ramazan ibaresi bulunan mahyalar asıldı. Şehrin en işlek güzergahlarından Atatürk Bulvarında Saat Kulesi ile 56 Evler Kavşağına, Gölbaşı Caddesinde ise Mimar Sinan Kültür Parkı önüne asılan, üzerinde ışıklı hortumlarla süslemeli mahyalar, vatandaşların ilgi odağı oldu.
     Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yaptığı yazılı açıklamada, şunları dile getirdi:
     Bu eserlerden biri olan mahya, Ramazanda büyük camilere ve önemli caddelere asılan ve geceleri yakılarak meydana getirilen ışıklı şekil veya yazılardır. Mahya sadece Ramazan ayına mahsus olduğu için, bu deyim farsça aylık manasına gelen mahiye kelimesinden türemiştir. Mahyalar etrafa ışık saçarak, Ramazan gecelerinde minare ve caddelerin adeta elmas gerdanlıklarıdır.
     Adıyaman Belediyesi olarak, ecdadımızdan bize miras kalan mahya geleneğini bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdürmenin azmi içerisinde olacağız. Bilindiği üzere, bu yıl Ramazan ayı 20 Temmuz Cuma günü başlıyor. 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayına girerken şehrimizin değişik caddelerine mahya ışıkları astık. Vatandaşlarımız tarafından da takdir edilen mahya ışıkları, şehrimizin estetiğine ayrı bir hava kattı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER