Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Köylerde ağaçlandırma çalışması


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, Atatürk Barajına yakın köylerde ağaçlandırma çalışması başlatılacağı bildirildi.
     Vali Mahmut Demirtaş, bazı köy muhtarlarını kabulünde, Atatürk Barajına yakın köylerde ağaçlandırma çalışması yapılacağını belirtti. İlk olarak sahada uygun alanların belirleneceğini ifade eden Demirtaş, Kamulaştırılmış ve hazineye ait ancak vatandaşlar tarafından kullanılan yerler tespit edilerek vatandaşlarımızla görüşme yapılacak. Bu proje kapsamında halkımızın kullanımında olan yerlerde vatandaşa gelir getirici çeşitli meyve ağaçları dikilecek ve vatandaşlara doğrudan bir katkı sunulmuş olacak dedi.
     Komisyonca tespit edilen ağaçlandırmaya uygun hazine, tapulama harici ve mera sahaları olan yerlerin Orman Genel Müdürlüğüne tahsisinin yapılacağı bilgisini veren Vali Demirtaş, şunları kaydetti:
     Tahsis işlemlerinden sonra bu sahalar projelendirilerek ağaçlandırma faaliyetleri başlatılacaktır. Ağaçlandırma çalışmaları yapılırken erozyona maruz toprak kalınlığı ağaçlandırma çalışmaları için uygun olamayan yerlerde erozyon tedbirleri uygulanarak Atatürk Barajına taşınan rusubat önlenmiş olacaktır. Dolayısıyla, burada yapılacak olan ağaçlandırma çalışmaları ile birlikte bilimsel araştırmalara göre Atatürk Barajının ömrünü 50 yıl daha uzatmış olacağız.
     Vali Demirtaş, arazisini gönüllü olarak ağaçlandırmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylık sağlanacağını, gerekirse arazi yapısına göre meyve fidanı yardımında bulunulacağını sözlerine ekledi.
    
    
     -Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyamanın Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesini en iyi uygulayan iller arasında olduğunu bildirdi.
     Bağcı, yaptığı açıklamada, Antalyanın Kemer ilçesinde yapılan projenin değerlendirme toplantısında Adıyamanın kontenjanın üzerinde gönderim yaptığını ve bu performansıyla başarılı iller arasına girdiğini belirtti.
     Bağcı, projeyle gençlerin tatil yapma imkanı bulduğunu ifade etti.
    
    
     -Adıyaman Barosuna ziyaret
    
     MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin ve yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman Barosunu ziyaret etti.
     Dağtekin, ziyarette yaptığı konuşmada ilk olarak Baro Başkanı Abdullah Tele hayırlı olsun dileklerini iletti. Dağtekin, Başkanımızın göreve geldiği günden bu yana çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Gösterdiği gayret ve çabalardan ötürü kendilerini kutluyoruz dedi.
     Tel ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ülkemizde uzun yıllar önce kurulmuş olan MÜSİADın ilimizde temsilcilik açması bizleri daha da mutlu etmiştir. Bu birlik ve beraberliği ilin kalkınması için kullanabilirsek büyük işler başarılacağına inanıyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan-Hakan Furkan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER