TEB 38. Dönem Merkez Heyeti 2.

TEB 38. Dönem Merkez Heyeti 2. Bölgelerarası Toplantısı -Türk Eczacıları Birliği Başkanı Çolak: -Eczacıyı, hasta odaklı danışmanlık sunan, sağlık sistemine yeni katkılar yapan bir noktaya taşımak gerekiyor (Fotoğraflı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Eczacıyı, hasta odaklı danışmanlık sunan, sağlık sistemine yeni katkılar yapan bir noktaya taşımak gerekiyor dedi.
     Çolak, Afyonkarahisar Eczacı Odasının ev sahipliğinde düzenlenen Türk Eczacıları Birliği 38. Dönem Merkez Heyeti 2. Bölgelerarası Toplantısında yaptığı konuşmada, eczacılık alanının son derece hızlı bir dönüşüme uğradığını belirterek, eczacıların değişime uyum sağlamakta yetersiz kaldıklarını bildirdi.
     Bu değişimde başarılı olabilmek için, eğitmenlerin eğittikleri ve öğrettikleri ile yetinmemek gerektiğini ifade eden Çolak, Yanlış doldurulan defterlerimizin sayfalarını yırtıp, büyük bir hızla kendimizi yeniden yazmamız gerekir. Eczacılık hizmetlerinin çehresini değiştirmek gerekiyor. Eczacıyı, hasta odaklı danışmanlık sunan, sağlık sistemine yeni katkılar yapan bir noktaya taşımak gerekiyor. Eczacının kronik hastalık takibi yapması, tütün kontrol programlarını uygulaması, minor rahatsızlıklarda danışmanlık yapması gerekiyor diye konuştu.
    
     -Depresyon ilaçlarının kullanımı arttı-
    
     Çolak, Avrupa Birliği ülkelerinde teknokrat ve muhafazakar hükümetler eliyle alınan ekonomik ve sosyal önlemlerin, bu ülkelerde güçlü toplumsal muhalefet hareketlerine yol açtığını anlatarak, şunları kaydetti:
     Kuzey Afrika ve Ortadoğuda, Tunustaki ayaklanmalarla başlayan ve diktatoryal rejimlerin çöküşüne yol açan toplumsal hareketlerin özgürlük ve adalet arayışı her ülkede farklı sonuçlara yöneliyor. Filistinde siyonizmin ceberutluğu, Suriyede Esadın kendi halkına ettiği eziyet, diğer yandan dış güçlerin müdahale için yanıp tutuşması, Türkiyeyi de merkeze ve savaşın sınırına koyuyor. İçeride de açlık grevleri, şehit cenazeleri derken, kan durmuyor. Adeta bir ölüm kültürünün içinde yaşıyoruz, ölüm kültürünü içimizde yaşatıyoruz. Irkçılık, etnik savaşlar, kadın cinayetleri, trafik cinayetleri, mezhepsel çatışmalar, toplumun psikolojisini gösteriyor. Depresyon ilaçlarının kullanımı korkunç düzeylere ulaştı. Toplumca depresyondayız ve zarar vermeyeceksin etiğini bir kenara bırakmış durumdayız. Kendimiz de dahil herkese ve her şeye, her şeyden önce de barışa, dostluğa, kardeşliğe zarar veriyoruz.
    
     -İsrailin Gazzeye saldırısı-
    
     İsrailin Gazzeye yaptığı saldırıya da değinen Çolak, şöyle devam etti:
     Arap dünyasından ABD ve Avrupaya bütün hükümetler kayıpların üçte birinin çocuk olduğu vahşet karşısında taraflara ikiyüzlü ateşkes çağrılarında bulunmakla yetindi. Dünyanın en yoğun nüfus bileşimine sahip bir bölgeyi, üstelik beyaz fosfor gibi yasaklanmış silahlarla bombalayan İsraile göre kayıpların sorumlusu, oyunu kurallarına göre oynamayan, insan kalkanı stratejisi kullanan Hamas... İsrailin en büyük başarısı, kendi sömürgeci projesini, Filistin topraklarının adım adım işgal edilerek Filistin halkının göçmenliğe mahkum edilişini bir uluslararası çatışma olarak sunabilmesi ve üstelik bunu kabul ettirebilmesidir. Sadece biz değil tüm dünyada eczacılar olarak, sağlık çalışanları olarak bütün bu tablo karşısında evrensel insan haklarını temel alan bir yaklaşım geliştirmek ve bu yaklaşımın egemen olması için çaba harcamak durumundayız.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise toplantının Afyonkarahisarda yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Melih Köken de toplantının hayırlı olmasını diledi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TEB 38. Dönem Merkez Heyeti 2. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER