Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Veremle Savaş Eğitimi Haftası


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Veremle Savaş Eğitimi Haftası dolayısıyla konferans düzenlendi.
     Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Verem Savaş İl Koordinatörü Dr. Bülent Hazar, söz konusu hastalık hakkında bilgiler verdi.
     1947 yılından beri her yıl ocak ayının ilk haftasının Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası olduğunu belirterek, Bu haftanın amacı çoğu kişi tarafından yok olduğu sanılan verem hastalığıyla ilgili toplumu bilgilendirmek ve bu hastalığa bütün kesimlerin dikkatini çekmektir dedi.
     Dünya nüfusunun yaklaşık üçte birinin verem mikrobuyla yaşadığını aktaran Dr. Hazar, şöyle konuştu:
     Ne yazık ki bu insanların yüzde 10u yaşamlarının bir döneminde verem hastalığına yakalanacaktır. Her yıl dünyada 9 milyon insan verem hastalığına yakalanmaktadır. 2011 yılında 8.7 milyon yeni tüberküloz hastası ortaya çıktı ve aynı yıl yaklaşık 1.4 milyon kişinin ölümünün tüberkülozdan dolayı olduğu saptanmıştır. Dünya genelinde tüberküloz hastalığına yakalanma oranı ve tüberkülozda ölen sayısının en fazla olduğu bölgeler Afrika ve Güney Doğu Asya bölgeleridir. Tüberküloz olgularının yüzde 80i yüksek tüberküloz yüküne sahip 22 ülkede bulunmaktadır ve Türkiye bu ülkeler arasında bulunmamaktadır
    
     -Alt geçide yağmur suyu kanalı yapılıyor
    
     Adıyaman Belediyesi, Eğriçay mevkisinde bulunan alt geçitte, yağmur suyu kanalının yapımına başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yağmur suyunun asfalta akmaması için yolun iki tarafına drenaj yapmaya çalışan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, alanda hem kepçe yardımıyla kazı çalışması yaptığı hem de mikserlerle harç dökümü yaparak kanal oluşturduğu belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, alt geçitte olası yağmur suyu taşkınlarına karşı kanal çalışması başlattıklarını belirterek, Eğriçayı mevkisinde bulunan alt geçit, önemli bir görev görüyor. Petrol Mahallesinin ulaşımını sağlayan caddeyi, Atatürk Bulvarına bağlıyor. Trafik akışının yoğun olduğu bu bölgede alt geçidin var olması, trafiğe rahat bir nefes aldırıyor. Son derece önem arz eden alt geçidin trafiğini rahatlatmak elzemdir. Bu amaçla Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipleri bölgeye yönlendirdik. Yolun her iki tarafına kanal oluşturuyoruz. Olası yağmursuyu taşkınlarının önlenmesi düşüncesiyle bunu yapıyoruz. Bu yöndeki faaliyetlerimiz alt geçitle sınırlı değil. Gerektiği her noktada sürekli devam edecektir dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER