Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Gölbaşı ilçesindeki internet kafeler denetlendi


ADIYAMAN (A.A) - Gölbaşı ilçesinde faaliyet gösteren internet kafeler denetlendi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, internet kafelerin zabıta, kaymakamlık yazı işleri müdürü, bilgisayar öğretmeni ve polisten oluşan komisyon tarafından denetlendiği belirtildi.
     Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren komisyon üyelerinden Sait Özdemir, ilçede ve bağlı köylerde 34 internet kafe bulunduğunu ifade etti. Denetimlerde mevzuata aykırı durum tespit edilen iş yeri sahipleri hakkında yasal işlem başlatıldığını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:
     Yükümlülüklerini yerine getirmeyen internet kafelere idari para cezası uygulanacak. İnternet kafe sahiplerine, cezanın 3 bin ile 15 bin TL arasında değiştiğini hatırlatarak, yükümlülüklerini yerine getirmelerini tavsiye ediyoruz.
    
     -Engelsiz Evi çalışmalarında sona yaklaşıldı
    
     Gölbaşı Belediyesinin engelliler için başlattığı Engelsiz Evi çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında ilçe stadyumu tribün altına kurulacak olan Engelsiz Evinin, yapılacak olan çevre düzenlemesinin ardından mart ayı ortalarında hizmete açılacağı belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, projeyi ilçede engelli vatandaşların gidebilecekleri, toplanabilecekleri bir merkez olmadığı için hazırladıklarını ifade etti.
     Proje kapsamında açılacak kurslarla engelli vatandaşların topluma adaptasyonlarının hızlanacağını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:
     Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri bu projeyle bir nebze de olsa azaltarak, sosyal yaşamlarına renk katmayı amaçlıyoruz. Kurslara katılmak isteyen engelli vatandaşlarımız belediyemiz Strateji Geliştirme Müdürlüğüne veya Gölbaşı Kent Konseyine telefonla veya şahsen başvurabilirler.
    
     -Gölbaşında ekmeğe zam
    
     Gölbaşı ilçesinde ekmek fiyatlarına zam yapıldı.
     Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Durdu Kıskaç, yaptığı açıklamada, kira, elektrik, un, odun ve katkı maddelerine gelen zamlar ve ayrıca bölgede uygulanmakta olan teşvik primlerinin de kalkmasıyla da sigorta ve işçilik giderlerinin artmasıyla fırıncı esnafının zor duruma düştüğünü savundu.
     Günün ekonomik şartları göz önüne alınarak, 210 gram pide ekmeğin fiyatını 60 kuruş, 250 gram somun ekmeğin (francala) fiyatını ise 70 kuruş olarak belirlediklerini ifade eden Kıskaç, Böyle bir karar almak zorunda olduğumuz için halkımızdan özür dileriz dedi.
    
     -Çelikhanda Kutlu Doğum Haftası hazırlığı
    
     Çelikhan Müftülüğü, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek 14-24 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında fikir alışverişinde bulundu.
     İlçe Müftüsü Orhan Turan, her yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliğini bu yıl sadece Müftülük olarak değil, sivil toplum kuruluşları ve müftülüğün ortaklaşa organize edilmesi için bir araya geldiklerini ve bu hususta fikir alış verişinde bulunduklarını kaydetti.
     Önümüzdeki hafta bir kez daha bir araya geleceklerini ve anımsatan Turan, son kararı vereceklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi - Mustafa Aloğlu / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER