Adıyamandan kısa

Adıyamandan kısa -Arıtma Tesisi İhalesi öncesi firmalara alan gezisi düzenlendi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi kapsamında, ihale öncesi ihaleye girmesi beklenen 22 firmaya alan gezisi düzenledi.
     Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen alan gezisine, dış ülkelerde bulunan firmalarda dahil olmak üzere toplam 22 firma katıldı.
     Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yaptığı açıklamada, tesisin Adıyamana rahat bir nefes aldıracağını belirtti.
     Büyükaslan, şunları kaydetti:
     Biyolojik arıtma sistemleri organik yükü fazla olan özellikle evsel nitelikli atık suların arıtılmasından en yaygın kullanılan sistemlerdir. Biyolojik arıtma sistemlerinin çalışma prensibi, atık suyun havalandırılarak su içerisinde bulunan organik madde yükünü mikroorganizmalar tarafından parçalanmasıdır.
     Parçalanma sonucu atık su iki faz olarak ayrılır. Üstte kalan arıtılmış su fazı dalgıç pompa yardımı ile deşarj edilir. Reaktör tabanına çöken aktif çamur fazı belirli aralıklarla sistemden çamur pompası yardımı ile uzaklaştırılır. Biyolojik arıtma ünitesinde önce koyulacak kaba ızgara, biyolojik arıtma sisteminde bulunan ekipmanların daha verimli ve sorunsuz çalışması için yapılması gereken ön fiziksel arıtmadır.
     Biyolojik arıtma sistemleri atık suyun biyolojik olarak arıtıldığı proseslerdir. Atık su da bulunan organik kirlilikleri mikroorganizmalar yardımıyla yok etmek için kullanılan yöntem. Burada bahsettiğimiz mikroorganizmalar atık suyun karakterine göre seçilmiş spesifik bakterilerdir, zamanla üreyerek aktif çamur dediğimiz biyolojik kütleleri oluştururlar. Bu kütle suda bulunan ve biyolojik olarak parçalanabilen her tür maddeyi giderebilecek kapasitedir.
    
     -Gökkuşağı çocukları piknikte-
    
     Adıyaman Gökkuşağı Derneği tarafından çocuklara piknik düzenlendi. Gökkuşağı Derneği tarafından 7ncisi düzenlenen yaz çocuk etkinlikleri kapsamında Gökkuşağı çocukları Mahmut El Ensari ziyaretinde piknik yaptı.
     2012 yaz çocuk etkinliklerinin son haftasında gezi programı çerçevesinde Gökkuşağı çocukları ve bazı öğrenci velilerinin katılımı ile piknik gerçekleştirildi. Piknikte çeşitli oyunlar ve yarışmalarla eğlenen çocuklar açık alanda şehrin gürültüsünden uzak bir gün geçirdiler.
     Özellikle yumurta taşıma, mumya ve çuval yarışı oyunları çocuklar tarafından ilgi gördü. Piknik sonunda Gökkuşağı çocukları tarafından piknik yapılan alanda çevre temizliği yapıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER