Adıyaman Genç Seyyahlarını bekliyor

Adıyaman Genç Seyyahlarını bekliyor


ADIYAMAN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Seyyah-Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında Türkiye genelinde 35 ilde 26 Haziran - 02 Eylül 2012 tarihleri arasında 14-24 yaş arasında gençler için düzenlenen gezilerin ikinci dönemi, 22 Ağustosta başlıyor.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, düzenlenen proje kapsamında Türkiyenin birçok ilinden gençlerin Adıyamana gelmek istediğini ifade etti.
     Seyyah-Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında birinci dönemde Adana, Hatay, Kayseri, Mersin, Tokat, Van, Diyarbakır ve Şırnak illerinden Adıyamana toplam bin 692 öğrenci Adıyamana geldiğini belirten Bağcı, özellikle GAP Bölgesini ziyaret eden gençler, ön yargılı yaklaştıkları bölgenin hiç duydukları gibi olmadığını, tam tersine insanların sıcakkanlı ve misafirperverliğinden duydukları memnuniyetle Adıyamandan ayrıldığını dile getirdi.
     Proje kapsamında Adıyamandan özellikle ekonomik imkanları iyi olmayan ailelerin çocukları ve birçoğu ilk kez il dışına çıkanlardan oluşan bin 388 kişinin Kayseri, Konya, Sivas, Tokat, Aksaray, Amasya, Erzurum, Gaziantep ve Hatay illerine tatile gönderildiğini aktaran Bağcı, şunları kaydetti:
     Projenin 2. dönemi 22 Ağustosta başlıyor. Son üç dönem için Adıyamana gelecek öğrencilerimizi misafir etmek için ve ilimizden gidecek öğrencilerimiz için hazırlarımız tamamlandı. Tatil imkanı bulamayan gençlerin Gençlik Merkezine müracaat ederek okullar açılmadan bu imkandan faydalanmalarını istiyorum. Bakanlığımız artan talep karşısında kontenjanları da kaldırdı ve isteyen herkesin tatil yapabilmesi için fırsat yarattı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Adıyaman Genç Seyyahlarını bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER