Afyonkarahisarda, toplu ulaşımda indirim

Afyonkarahisarda, toplu ulaşımda indirim -Özel halk otobüsleri, taşıma ücretlerinde 35 kuruş indirime gitti -Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri İşletmeciliği Başkanı Şanlı: Bu fiyat politikası nedeniyle kavgalar çıkacaksa, vatandaşın


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Özel Halk Otobüsleri İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, toplu taşım ücretlerinde 35 kuruşluk indirim yaptıklarını belirterek, Bu fiyat politikası nedeniyle kavgalar çıkacaksa, vatandaşın lehine olan şeyleri istemeyenler var demektir dedi.
     Şanlı, Turex Taşımacılık Şirketi binasında düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisarda 4 yıldır özel halk otobüsü işletmeciliği faaliyetini yürütüklerini, 1 lira 35 kuruş olan taşıma ücretini 9 Temmuz itibariyle 1 liraya indirdiklerini bildirdi.
     Taşım ücretlerinin bir çok ille kıyaslandığında çok ucuz olduğunu anlatan Şanlı, 90 midibüsle hizmet verdiklerini, aynı hatlarda 360 minibüsün de çalıştığını hatırlatarak, Vatandaşların bizi tercih etmesi için kampanya yaptık dedi.
     İndirimimiz nedeniyle vatandaşlardan teşekkür telefonları aldık, bir günde binin üzerinde akıllı bilet kartı satışı yaptık. Yaz ayında, okulların kapalı olduğu dönemde ciddi bir satış yaşandı ifadelerini kullanan Şanlı, şunları kaydetti:
     İndirimimiz, günde birden fazla toplu ulaşım aracına binen kişinin bütçesine katkı sağlıyor, en azından bir ekmek parasının vatandaşın cebinde kalmasını sağlıyor. Ağustos ayında, yakıtta yaklaşık yüzde 40 oranında tasarruf sağlayacak doğalgazlı otobüslerimizin filomuza katılmasını hedefliyoruz ve fiyatlarda yeni bir değerlendirme yapacağız... Yani yeni bir indirim olasılığı yüksek.
    
     -Şoför bulamıyoruz-
    
     Farklı illerde benzer faaliyetler yürüttüklerini dile getiren Şanlı, Afyonkarahisarda midibüslerine yönelik saldırıya kadar bir çok sıkıntıyla karşılaştıklarını aktararak, şöyle devam etti:
     Aracımız kurşunladığı için daha önce de konuyu basın toplantısıyla kınamıştık. Mahkeme sonucunda saldırganlar bir yıl 8 ay hapis cezası ile 4 bin 800 lira para cezasına çarptırıldı. Bunun gibi bir kaç tane daha mahkeme kararı var. Bu olayların yaşanmamasını istiyoruz. Fakat hala devam ediyor, şoförlerimizi yıldırmaya çalışan kendini bilmezler var. Bu fiyat politikası nedeniyle kavgalar çıkacaksa, vatandaşın lehine olan şeyleri istemeyenler var demektir. Baskılar, bıçak göstermeler, saldırılar, kavgalar nedeniyle şoförler çalışmak istemiyor, işten ayrılarak bizden aldıkları ücretin altında başka işlerde çalışıyorlar. Saldırı ve tehditler nedeniyle şoför bulmakta sıkıntı çekiyoruz. 30 aracımız garajda yatıyor. Ama, Afyonkarahisar halkın memnuniyetini gözeterek hizmet vermeye devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda, toplu ulaşımda indirim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER