Afyonkarahisarda bir yılda 891 kilogram uyuşturucu

Afyonkarahisarda bir yılda 891 kilogram uyuşturucu ele geçirildi -İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kıymazaslan: Ele geçirdiğimiz yaklaşık 5 milyon lira değerindeki 891 kilogram uyuşturucuyla 350 b


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda son bir yılda piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan 891 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilerek, 350 bine yakın kişinin bu maddeleri kullanmasının engellendiği bildirildi.
     İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Harun Kıymazaslan, Müdürlük bünyesine dahil edilen Golden Retriever cinsi Dino adlı narkotik köpeğinin tanıtılması amacıyla düzenlenen basın toplantısında, kentte uyuşturucu madde kullanımının pek yaygın olmadığını bildirdi.
     Afyonkarahisarın, coğrafi konumu itibariyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerden batıdaki illere uyuşturucu sevkiyatında kavşak noktalardan biri olduğunu belirten Kıymazaslan, teknik takip ve risk analizine dayalı fiziki çalışmalarla güzergahı sürekli denetim altında tuttuklarını söyledi.
     Kıymazaslan, uyuşturucu maddelerin özellikle büyük tonajlı araçlarda gizli bölmelerde sevk edildiği bilgisini vererek, profesyonel yöntemlerle gizlenen uyuşturucu maddelerin tespitinde narkotik köpeği Dinodan yararlandıklarını anlattı.
     Son bir yılda yol uygulamalarında 891 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdiklerini dile getiren Kıymazaslan, şöyle konuştu:
     Ele geçirdiğimiz yaklaşık 5 milyon lira değerindeki 891 kilogram uyuşturucuyla 350 bine yakın kişinin uyuşturucu madde kullanması engellenmiştir. Son bir yılda Afyonkarahisarda torbacı tabir edilen sokak satıcılarına karşı yapılan çalışmalar sonucu 50 kişi tutuklanmıştır. Sokak satıcılarıyla mücadelemizde vatandaşlardan gelen ihbarlar büyük öneme sahiptir. Her ihbar, şubemize bağlı uzman personeller tarafından değerlendirilmekte ve uzun takipler sonucu uyuşturucu sattığı tespit edilenler cezalandırılmak üzere adli mercilere sevk edilmektedir. Okul çevreleri, askeri tesisler, cami bahçeleri, park, bahçe ve mesire alanları, kıraathane, kafe, internet salonu ve eğlence mekanları gibi özellikle genç nüfusun yoğun olarak bulunduğu yerler, varlığımız fark ettirilmeden uzman personellerimizce kontrol edilmektedir.
     Kıymazaslan, sigara kaçakçılığıyla da mücadele ettiklerine dikkati çekerek, son bir yılda piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira olan 678 bin 840 paket kaçak sigara ele geçirdiklerini kaydetti.
    
     -Dino, araca gizlenen uyuşturucu maddeyi 5 dakikada buldu-
    
     Daha sonra, yaklaşık 1,5 ay önce Müdürlük bünyesine dahil edilen ve bu süreçte 8 operasyonda kullanılan iki yaşındaki Dinoya temsili olarak uyuşturucu araması yaptırıldı.
     Köpeğin eğitilmesinde kullanılan uyuşturucu madde, bir gazeteci tarafından araca gizlendi. Dino, eğitmeni Emrullah Akçayın yönlendirmesiyle bu maddeyi 5 dakikada buldu.
     Toplantıda, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Doğan Oğuz ile Terörle Mücadele Şube Müdürü Ali Gayret hazır bulundu.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda bir yılda 891 kilogram uyuşturucu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER