Afyonkarahisarda orman yangını

Afyonkarahisarda orman yangını -İki hektar bozuk orman alanında etkili olan yangına, arazi sarp olduğu için güçlükle müdahale edilebiliyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda bozuk orman arazisinde çıkan ve iki hektar alanda devam eden yangının söndürülmesine çalışılıyor.
     Merkeze bağlı Erkmen beldesi yakınındaki Çakırköy ve Boyalık köyleri arasında bulunan Kestanelik mevkisindeki bozuk orman alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
     Yangına ilk olarak Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince müdahale edildi. Ekipler, arazinin sarp olmasından dolayı yaya olarak olay yerine ulaştı ve hortumlarla su sıkarak müdahale etti. Daha sonra Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Kütahya ve Dinar Orman İşletme Müdürlükleri ekipleri geldi.
     Yangının kontrol altına alınması çalışmalarına, Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de destek veriyor.
     Arazinin sarp olması nedeniyle güçlükle müdahale edilen yangının iki hektar bozuk orman alanında sürdüğü bildirildi.
     Çalışmalar, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya gözetiminde devam ediyor.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Serdar Yılmaz / Sedat Gök / Deniz Açık
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER