Afyonkarahisardaki kar yağışı

Afyonkarahisardaki kar yağışı -Vali Balkanlıoğlu: Mevcut şartlarda okulların tatil edilmesi söz konusu değil


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarda eğitime engel olabilecek yoğunlukta karın yağmadığını ve mevcut şartlarda okulların tatil edilmesinin söz konusu olmayacağını söyledi.
     Vali Balkanlıoğlu, gazeteciler yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisardaki köy, belde ve ilçe yolları ile komşu iller arasındaki karayollarında bir kapanmanın söz konusu olmadığını kaydetti.
     Bazı bölgelerde gizli buzlanma yaşandığını ve buna karşı sürücülerin çok dikkatli seyretmeleri gerektiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Buzlanma nedeniyle bazı noktalarda maddi hasarlı kazalar oldu. Ancak şu ana kadar yaralanma ve can kaybının meydana gelmedi. Vatandaşlardan otomobille seyahat ederken emniyet kemerlerini mutlaka takmalarını, ayrıca kar lastiği, zincir, çekme halatı gibi kış koşullarına uygun donanımla hareket etmeleri istiyorum. Kar yağışı nedeniyle, çocuklardan okullar tatil olacak mı-, okulları tatil edin lütfen yazılı elektronik postalar alıyoruz. Mevcut şartlarda okulların tatil edilmesi söz konusu değil. Biraz kar yağsa okullar ne zaman tatil edilecek- diye bir beklenti oluyor. Afyonkarahisar kış memleketi. Az bir kar yağdığında okulları tatil etme durumumuz yok, yoksa eğitim öğretim yapamayız.
    
     -Özel halk otobüslerine yönelik saldırılar-
    
     Balkanlıoğlu, toplu taşımacılık yapan özel halk midibüslerine yönelik son dönemde yaşanan taşlı saldırılara ilişkin, şunları bildirdi:
     Olayın temelinde, belediye araçlarının özel bir şirkete satılması ve Afyonkarahisarın ihtiyacından çok fazla minibüs olması var. Değişik gerekçelerle ildeki minibüs sayısı arttırılarak 400ye çıkmış, 100 civarı da özel halk midibüsü var. Yolcu sayısı az, araç sayısı fazla olunca bazı tatsızlıklar ortaya çıkıyor. Pasta küçük, çevredeki insan sayısı fazla olunca bazı kavgalar yaşanıyor. İl merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun nedeni de çok sayıda toplu taşıma aracının olması ve müşteri kapmak için yavaş gitmeleri. Özel halk minibüsü çalıştıran firma, çözüm öneriyor ama minibüsçüler arasında birlik olmadığından her kafadan farklı ses çıkıyor ve bir uzlaşmaya varılamıyor. Rekabetten taşıma ücretlerinde indirime gidiyorlar. Bu vatandaşın cebine olumlu yansıyor ama diğer taraftan zarar ediyoruz diyorlar. Kavga oluyor, polisiye tedbirlerle önlemeye çalışıyoruz. Ataköydeki özel halk midibüslerinin taşlanması olayla ilgili 12 kişi yakalandı. Savcılık konuyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER