Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Askeri mühimmat deposundaki patlamanın ardından vatani görevini Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında yapan Zonguldaklı onbaşılar Emrah Kartal ile Mücahit Coşkunun ailelerinin endişeli bekleyişi acıya


ZONGULDAK (A.A) - Afyonkarahisardaki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından vatani görevini Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında yapan Zonguldaklı şehit onbaşılar Emrah Kartal ile Mücahit Coşkunun ailesinin endişeli bekleyişi acıya dönüştü.
     Kartalın Zonguldakta yaşayan dedesi Nazif Sağlam (69), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisarda kısa dönem olarak vatani görevini yapan Emrah Kartalın (26) anne ve babası ile akrabalarının patlama haberini almasının ardından bu sabah Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasına hareket ettiğini söyledi.
     Dün akşam patlama haberini almalarının ardından büyük endişeye kapıldıklarını, hiçbir yetkiliden bilgi alamadıklarını anlatan Sağlam, şunları kaydetti:
     Oğlumuzun isminin şehit olarak açıklanmasından sonra yıkıldık. Emrah, İzzet Baysal Üniversitesinde okudu. Torunum, ABDde master yapmasının ardından askere gitmişti. Samsunda yaklaşık 1 ay acemi birliğinde kalmasının ardından 4-5 gün önce Afyonkarahisardaki birliğine teslim olmuştu. Emrah ile birliğine teslim olmasından sonra bir kez görüşebilmiştim. Bize rahat olduğunu, sıkıntısı bulunmadığını söylemişti. Daha sonra görüşme imkanı bulamadık. Sabah kızım ve damadım Afyonkarahisara gitmek için yola çıktı. Torunum vali ya da büyükelçi olma hayali vardı. Çok üzüntülüyüz.
     Sağlam, torununun ABDden gelmesinin ardından fazla göremediklerini ifade ederek, Bir an önce askerliğini yapmak istiyordu. 1 ay durmadan askere gitti dedi.
     Bu arada, Emrah Kartalın baba evinin önünde toplanan yakınları sinir krizi geçirdi.
    
     -Şehit Coşkun, en son eşini aramış-
    
     Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasındaki patlamada şehit olan onbaşı Mücahit Coşkunun (26) da acemi birliğinin ardından dağıtım iznine geldiği ve 2 Eylülde birliğine teslim olmak için memleketi Alaplı ilçesinden Afyonkarahisara gittiği öğrenildi.
     Evli ve bir çocuk babası Coşkunun yakınları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehidin eşi Elif ile telefonla patlamadan iki saat önce görüştüğünü ifade ederek, Cephaneliğe sayıma gidiyorum dediği belirtildi.
     Coşkunun ailesinin, olayı duymalarının ardından Afyonkarahisara gittiği bildirildi.
     Maden mühendisi olduğu öğrenilen Coşkunun evinin önünde toplanan yakınlarının ağladığı görüldü.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı - Mustafa Kemal Bektaş/Erdinç Aksoy /Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER