Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Patlamada şehit olan Onur Fikret Dülgerin babası Zekai Fırat Dülger: Bu elim olayın nedenlerini araştırıp tespit etmenin devletin tüm kurumlarının görevi olduğuna inanıyorum (Fotoğraflı-Görü


TRABZON (A.A) - Afyonkarahisardaki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onur Fikret Dülgerin babası Zekai Fırat Dülger, Bu elim olayın nedenlerini araştırıp tespit etmenin devletin tüm kurumlarının görevi olduğuna inanıyorum dedi.
     Dülger, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, gencecik evlatlarının, hiçbir bilgisi, deneyimi ve eğitimi olmadan, ordunun kalbi olan bir cephaneliğe sorumsuzca, utanmadan, sıkılmadan, sorumlu subaylar tarafından, yatma saatlerini çoktan geçtiği sırada gönderildiğini iddia ederek, Bunun sadece denetlemeye hazırlık olarak gösterilmesinin, kamuoyunu kandırmaktan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Bu yasal olmayan gece çalışmasının altında daha farklı, üzeri nedense örtülmek istenen sebepler olduğu hissi sizde de oluşmuyor mu- dedi.
    
     -Tutuklamaların neden kaldırıldığını anlamakta zorluk çekiyoruz-
    
     Askeri mahkemenin suç işlediğinden kuşku duyulması nedeniyle üç subay hakkında verdiği tutuklama kararını, dosyaya herhangi bir belge ve bilgi koymadan, olay ile ilgili bilirkişi raporu açıklanmadan, tutuklamaların neden kaldırıldığını anlamakta zorluk çektiğini ifade eden Dülger, şöyle devam etti:
     Bu tutuklu subayların serbest bırakılmasının kamuoyundan gizlenmesini esef ile kınıyorum. Bu elim olayın nedenlerini araştırıp tespit etmenin devletin tüm kurumlarının görevi olduğuna inanıyorum. İlk derece mahkemesinin bu elim olayı aydınlatmada yetersiz kaldığına inanıyorum. Patlamanın Sayın Başbakanımızın dediği gibi merak saiki bir erin kurcalaması ile meydana geldiğine asla inanmıyorum. Şehitlerimizin kanlarının yerlerde süründüğü bu korkunç olayın bu kadar basitleştirilmesini, perde arkasında oynanan oyunların gün yüzüne çıkartılmasını yüce Meclisten, yürütmeden ve yargıdan istiyorum.
     Dülger, asla bu olayın peşini bırakmayacaklarını da belirterek, Ortada çok hazin bir durum var. Ateş düştüğü yeri yakar diye konuştu.
     Afyonkarahisarda, 5 Eylül 2012de meydana gelen mühimmat deposundaki patlamada 25 asker şehit olmuştu.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER