Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Uçkan:

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Uçkan: -Kentte, mala karşı işlenen suçlarda yüzde 50 oranında aydınlatma başarısını elde ettik. Bu büyük başarıdır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, kentte, mala karşı işlenen suçlarda yüzde 50 oranında aydınlatma başarısını elde ettiklerini, bunun büyük başarı olduğunu bildirdi.
     Uçkan, Polis Evinde düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisarda göreve başlayalı 7 ay olduğunu, bu süre zarfında Afyonkarahisarlılardan edindiğini izlenimlerin olumlu olduğunu söyledi.
     Afyonkarahisar halkını, vatanını ve milletini seven, işiyle ve aşıyla uğraşan kişiler olarak tanımlayan Uçkan, Diğer illere göre Afyonkarahisar, huzur ve asayişin olduğu bir il. Afyonkarahisar huzurlu bir kent. Afyonkarahisar, bizi, projeler hazırlama konusunda zorlayacak ve asayiş huzurunun temininde yoracak bir il değil diye konuştu.
     Ev ve iş yerlerinden yapılan hırsızlık konularını çok önemsediklerini, şu ana kadar işlenen konularda, fail konumunda olan kişilerin yüzde 70ini tanıdıklarını belirterek, Bu konuda da gerekli bütün işlemler yapılıyor. O konuda bir işlem yapılmadı gibi bir düşünce akla gelmesin. Biz yakalıyoruz, malzemenin çoğunu ele geçiriyoruz, bundan sonrasındaki soru işaretlerine cevap veremiyoruz dedi.
     Emniyet teşkilatı, suçları, mala ve şahsa karşı işlenen suçlar olarak iki kategoride değerlendiriyor diyen Uçkan, şöyle devam etti:
     Şahsa karşı işlenen suçlardaki aydınlatma başarısının hedefi, yüzde 100dür, yüzde 100 başarı sağlamak zorundayız. Yüzde 98 olursa başarısızlık olarak nitelendirilir. Şahsa karşı işlenen suçlar, faili meçhul olmaz. Kentte, mala karşı işlenen suçlarda yüzde 50 oranında aydınlatma başarısını elde ettik. Mala karşı işlenen suçlarda, yapısal değişiklikler ve boyutlar olduğu için bu manada işlenen suçlarda yüzde 50, polis için büyük başarıdır. Bu da bizim için, emniyet için, büyük bir başarıdır.
     Emniyetin, trafik hizmetleri konusunda da zaman zaman birim amirleriyle toplantı yaptığını dile getiren Uçkan, trafik sorununun çözümünde, birilerinin hatrı için milletin menfaatinin geri tepilemeyeceğini savundu. Uçkan, Afyonkarahisarda Kurban Bayramını geçirdiğini ve trafik yoğunluğuna şahit olduğunu ifade ederek, bayram tatili dönüşünde bir günde 210 bin aracın geçiş yaptığını aktardı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Uçkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER