Ağında doğaya 950 keklik salındı

Ağında doğaya 950 keklik salındı


ELAZIĞ (A.A) - Ağın ilçesinde doğaya 950 keklik bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Elazığ Şube Müdürlüğü ve Ağın Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık ve Spor Kulübü Derneğinin işbirliğinde doğaya 950 keklik salındı. Dernek başkanı Halil İbrahim Gülbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerek sesiyle gerek görüntüsüyle kekliğin doğanın en güzel kuşlarından biri olduğunu ifade etti.
     İlçede son yıllarda çekirge ve tırtıl görülmeye başladığını anlatan Gülbahar, bunun ilçedeki keklik sayısının azalmasından kaynaklandığını belirterek, Ağına keklik salımı için 2-3 senedir uğraşıyoruz. Bu sene de doğaya bine yakın keklik saldık. Doğada kekliğin azalması, bilindiği gibi kenelerin, çekirgelerin ve tırtılların çoğalmasına sebebiyet veriyor. Biz de ilçemizde keklik sayısını çoğaltmak için bine yakın kekliği doğaya saldık dedi.
     Ağında eskiden bolca kekliğe rastlandığını, avcıların hemen hemen hepsinin de keklik avladığını ifade eden Gülbahar, şunları söyledi:
     Eskiden böyle otomatik silahlar yoktu. En zengininin elinde bir Kırıkkale çifte tüfeği vardı. Kimisinde tek tüfek ve dolma tüfek vardı. Onun için kalkan her kekliğe tüfek atmak mümkün değildi. Kış olduğu zaman tüfeklerle ava gitmek yoktu. Biz buralarda Kamalak avı deriz. Karlı günlerde keklik uçarken düşer. Karın altında gider elimizle yakalardık. Ama bugün bunları maalesef göremiyoruz.
     Zirai ilaçlamalar ve çeşitli biyolojik nedenlerle doğadaki keklik sayısının azaldığını anlatan Gülbahar, Ağınlı avcıları ve ilçeye dışarıdan gelecek olan av meraklılarını duyarlı hareket etmeye ve kurallara uymaya çağırdı.
     Kekliklerin doğaya salınmasında emeği geçenlere teşekkür eden Gülbahar, İnşallah bundan sonra da halkımız sahip çıkacak ve keklik yine eski durumuna dönecektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Ağın - Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ağında doğaya 950 keklik salındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER