Ağır işe kadın eli

Ağır işe kadın eli -Tuncelide, Ağır İş Makineleri Operatörlük Kursuna katılan 30 kursiyer arasında bir kadın da bulunuyor -İnsaf Yalçınkaya: Bu işi hakkını vererek yapmak istiyorum


TUNCELİ (A.A) - Fatma Çıray / Haydar Toprakçı - Tuncelide İl Özel İdaresince hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Ağır İş Makineleri Operatörlük Kursuna katılmaya hak kazanan 30 kursiyer arasında bir kadın da bulunuyor.
     Kursa başvuran 75 kişiden 30 asil, 30 yedek kursiyerin belirlenmesi için İl Özel İdare toplantı salonunda noter huzurunda kura çekildi. Başvuranlar arasındaki tek kadın olan İnsaf Yalçınkaya da kursiyer olmaya hak kazandı.
     Yalçınkaya, Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunu olduğunu anlatarak,Hep geçici işlerde çalıştım. Yaklaşık 8 yıl ücretli İngilizce öğretmenliği yaptım. Operatörlük kursunun açılacağını, arkadaşlar arasında konuşulurken duymuştum. Başvurmak istedim. Araştırdım, koşullarının uygun olduğunu görünce de başvurdum dedi.
     Kura çekiminde adının okunması üzerine şaşkınlık yaşadığını dile getiren Yalçınkaya, Şaşkın ve çok mutluyum. Bu sertifikayı yaşamımda pratik olması için almak istiyorum. Bir işim olsun istiyorum. Çünkü benim kadar iş başvurusunda bulunan kimse yoktur herhalde. Kurs bitince bu işi hakkını vererek yapmak istiyorum diye konuştu.
     İnsaf Yalçınkaya, kadınlardan iş ayrımı yapmamalarını, bütün kapıları çalmalarını da istedi.
     İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek ise kura çekimi öncesinde AA muhabirine açıklamada, Tuncelide sanayi alanlarının olmayışı ve terör yüzünden tarımsal ekonominin gelişmemesi nedeniyle tek ekonomik kaynağın inşaat sektörü olduğunu, bu alanda da kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını belirtti. Şimşek, Bu eksiklikler neticesinde sektör, ihtiyacını çevre illerden karşılıyor. Bizler de bu nedenle böyle bir çalışma başlattık bilgisini verdi.
     2012 yılında 25 kişiye sertifika verildiğini hatırlatan Şimşek, Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz projemizde 30 kişiye birden ağır iş makinesi sertifikası vermeyi planlıyoruz. Projemiz 122.390 lira bütçeli olup SODES tarafından finanse ediliyor. Kursiyerlerimize katıldıkları her gün için ücret ödenecek diye konuştu.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Ağır işe kadın eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER