Ağrıda kamu görevlilerine eğitim semineri

Ağrıda kamu görevlilerine eğitim semineri


AĞRI (A.A) - Ağrıdaki kamu görevlilerine yönelik olarak düzenlenen kamu görevlileri eğitim semineri başladı.
     Ağrı Valiliği tarafından düzenlen ve 3 gün sürecek olan Kamu Görevlileri Eğitim Semineri Ağrı Halk Eğitim Merkezinde başladı.
     Seminerin ilk gününde İl Eğitim Denetmeni İbrahim Gökalp tarafından devlet memurları ve diğer kamu görevlilerinin yargılanma mevzuatı ve 657 sayılı devlet memurları kanunu ile disiplin konuları hakkında bilgi verdi.
     Devlet fonksiyonlarında bir sürekliliğin gerektiğini belirten Gökalp, memurun devlet otoritesi ve kamu düzeni adına iş yaptığını belirterek, işlediği suçlardan dolayı direk adli makamların önüne çıkmasına izin verilmediğini söyledi.
     Bunun için ayrı bir yargılanma usulü getirildiğini ifade eden Gökalp Kanunca belirlenmiş yetkili merci tarafından izin verilmek koşuluyla ancak yargı karşısına çıkabilir. Fakat, mal bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanunu ile kamu idaresinin güvenilirliğine ve işleyişine karşı suçlar kanunu kapsamındaki suçlarda devlet memurları ve diğer kamu görevlileri artık yetkili mercinin iznine bakmaksızın direk adli makamların önüne çıkabiliyorlar dedi.
     Seminere, Vali Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin ile kamu kurum müdürleri ve memurlar katıldı.
    
     Muhabir : Ağrı
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Ağrıda kamu görevlilerine eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER