Hamile doktorun darbedildiği iddiası

Hamile doktorun darbedildiği iddiası -Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, müdahale ettiği yaralının arkadaşlarınca darbedilen Dr. Ayşen Çakıra yapılan saldırıyı kınadı -İl Sağlık Müdürü Dr. Akan: 6 haftalık hamile olan Dr. Çakırın g


BURSA (A.A) - Bursada, müdahale ettiği yaralının arkadaşları tarafından darp edildiği ileri sürülen ve 6 haftalık hamile olan Dr. Dr. Ayşen Çakırın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırıyı kınayan İl Sağlık Müdürlüğü, suç duyurusunda bulundu.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, yazılı açıklamasında, 22 Aralık saat 20.43de, 112 Komuta Kontrol Merkezine Esentepe Mahallesinden gelen yüksekten düşme sonucu yaralanan vatandaşla ilgili yapılan çağrı üzerine, bölgeye en yakın ekibin 20.50de olay yerine ulaştığını belirtti.
     Olayın yüksekten asansör boşluğuna düşme olduğu ihbarını alan merkezdeki görevlilerin, emniyet ve itfaiye ekiplerine de bilgi verdiğini vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:
     Ekibimiz, yaralıyı ambulansa aldıktan sonra, polislerle yaralının alkollü yakınları arasında yaşanan arbededen dolayı merkezden ek ambulans talebi yapmak üzere araca yönelmiştir. Dr. Ayşen Çakır, telsizden talepte bulunduğu esnada, hasta yakınları tarafından ambulansın ön kabini ve kapısı arasında 2-3 kez sıkıştırılmak istenmiştir. Olay yerine Komuta Merkez tarafından 2 ek ambulans gönderilmiş. Ekiplerden birisi Dr. Ayşen Çakırı, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Acil Servisine naklederken, diğeri olay yerinden aldığı vakayı Çekirge Devlet Hastanesine götürmüştür. Tıp Fakültesinde ilk muayenesi yapılan ve 6 haftalık hamile olan Dr. Çakırın genel durumu iyi olup, herhangi bir düşük riskine karşı kadın doğum servisine yatışı yapılmış ve psikiyatri desteği istenmiştir.
     Akan, idari ve adli makamlara suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, konunun takipçisi olduklarını ve söz konusu kadın doktora başta hukuki olmak üzere her türlü desteği sağlayacaklarını bildirdi.
    
     -Sağlık Sen üyelerinden protesto-
    
     Bu arada, saldırıya tepki gösteren Sağlık-Sen üyeleri, 112 Acil Servis Komuta Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.
     Grup adına adına konuşan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, bu tür saldırılara sık sık tanık olduklarını söyledi.
     Sağlık çalışanlarının sözlü veya fiili olarak saldırıya uğramasının ürkütücü ve endişe verici olduğunu ifade eden Yünkül, Son olarak yaşanan olayda, 4 alkollü kişiden birinin yaralanması üzerine olay yerine giden ve aralarında hamile olan bir doktor da bulunan sağlık ekibine saldıran bu kişilerin insan olmadıkları açıktır diye konuştu.
     Yünkül, sağlıkta şiddet olaylarının devam etmesi halinde can güvenlikleri sağlanana kadar gerekirse iş bırakma eylemlerinin de artık masaya yatırılacağını dile getirdi.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar / Harun Kaymaz / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Hamile doktorun darbedildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER