Ağrıda yaz Kuran kursları açıldı

Ağrıda yaz Kuran kursları açıldı


AĞRI (A.A) - Okulların kapanmasıyla birlikte Ağrıda yaz Kuran kursları açıldı.
     İl Müftüsü İzani Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının kursa gelen çocuklara faydalı ve güzel bilgiler vermek olduğunu söyledi.
     Okulların tatile girmesiyle çocukları yaz Kuran kurslarına aldıklarını dile getiren Turan, 18 Haziranda başlayan kursların 17 Ağustosa kadar devam edeceğini bildirdi.
     Kurs kapsamında çocuklara her gün 2 saat Kuranı Kerim dersi ve bir saat de temel dini bilgiler eğitimi vereceklerini belirten İl Müftüsü Turan, Yaklaşık 2 ay sürecek olan bu kursumuzu verimli bir şekilde geçirmek istiyoruz. İl genelinde 800 camimizde Kur-an kursları açıldı. Bu milletin, bu toprakların mayası Kur-an ve İslamdır. Yeni neslimizin bundan mahrum olmaması temel hedefimizdir. Bu durumda üzerimize düşen neyse gayret göstererek yapacağız. Kurslar hafta içi 09.00da başlayıp, 12.00da bitecek dedi.
     Kurslara şu ana kadar 13 bin öğrencinin başvurduğunu anlatan Turan, şunları kaydetti:
     Bizim beklediğimiz sayı 20 bin öğrenci. Umarım bütün öğrencilerimiz kurslarımıza gelir ve bilgilerden faydalanırlar. Kur-an kursumuza gelen öğrencilerimize kurs sonunda bir katılım belgesi vereceğiz. Katılım için sadece başvuru formunu doldurup vermeleri yeterli. Tabi anne ve babalarının rızasını almaları gerekiyor. Bu yıl yaş sınırı koyulmadı. Bu yıl farklı bir şey yaparak, kursun sonunda bir sınav yapacağız. Merkez dahil, bütün ilçelerimizde ilk 3e giren öğrencilere yönelik il merkez camisinde tekrar bir yarışma yapılacak ve ilk 3e girenler belirlenecek. Dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Ağrıda yaz Kuran kursları açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER