Ağrı Girişimci Sanayici İş adamları Derneği

Ağrı Girişimci Sanayici İş adamları Derneği Başkanı Akbaş: Bölge halkının ekonomik olarak artık hamle yapması gerekiyor. İnsanlar kendi köylerinde, beldelerinde kendi illerinde yatırım yapmak istiyor


AĞRI (A.A) - Ağrı Girişimci Sanayici İş adamları Derneği Başkanı Mehmet Akbaş, Bölge halkının ekonomik olarak artık hamle yapması gerekiyor. İnsanlar kendi köylerinde, beldelerinde kendi illerinde yatırım yapmak istiyor dedi.
     Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi niyet çerçevesinde ülkenin demokratikleşmesi için gerekli olan reformların gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Her türlü problemin çözüm yerinin meclis olduğunu ifade eden Akbaş, şöyle devam etti:
     Artık şehit haberleri duymak istemiyoruz. Bölge halkının ekonomik olarak artık hamle yapması gerekiyor. İnsanlar kendi köylerinde, beldelerinde kendi illerinde yatırım yapmak istiyor. Buralarda para kazanmak istiyor. Bu tür olaylardan dolayı iş adamlarımız buralara yatırım yapmıyor. Yatırımlarını batıya kaydırıyor. Bu olayların son bulmasıyla iş adamlarımız yatırımlarını bu bölgeye yapmaya başlayacaklar. Ayrıca açlık grevlerinin bitmesi bölge halkını sevindirmiştir. Her türlü problemlerin çözüm yeri meclis ve müzakeredir.
     Akbaş, İsrailin Filistine yönelik düzenlediği saldırıların kısa sürede durdurulması gerektiğini belirtti. İsrailin, insan öldürmekten ve savaş çıkarmaktan zevk duyar hale geldiğini ifade eden Akbaş, şunları kaydetti:
     Birleşmiş Milletler, NATO, Arap Birliği İslam Birliği ve egemen güçlerin bu insanlık suçunun işlenmemesi için İsraile dur demelidirler. Yoksa gelecek nesillere bir şeyler diyecek yüzleri olmaz. Bu birliklerin, İsrailin yapmış olduğu katliamlardan daha önemli işleri mi var- Bunu anlamak mümkün değildir. Dernek olarak İsrail ürünlerini boykot ederek, İsrail ürünlerini kullanmama kararı aldık. Filistinde akan kan kısa sürede durdurulmalı.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrı Girişimci Sanayici İş adamları Derneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER