Ağrı Valisi Tekinarslan:

Ağrı Valisi Tekinarslan: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yeni işbaşı yapacak olan personellerimizin bazı niteliklerinin dışında Kürtçeye de yeterli düzeyde hakim olmalarını göz önünde bulundurduk


AĞRI (A.A) - Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında (SYDV) iş başı yapacak personelin bazı niteliklerinin dışında Kürtçeye yeterli düzeyde hakim olmalarını göz önünde bulundurduklarını bildirdi.
     Vali Tekinarslan, yaptığı yazılı açıklamada, SYDVde çalıştırılmak 1 büro personeli ile 12 sosyal yardım ve inceleme görevlisinin alımı için 190 kişinin başvurduğunu belirtti.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2011-2012 KPSS puanlarına göre yapılan değerlendirme sonucunda 39 kişinin Ağrıda yapılacak mülakatlara katılma hakkı elde ettiğini ifade eden Tekiarslan, SYDV mütevelli heyeti tarafından yapılan mülakatlarda 7si kadın 13 kişinin işe alındığına dikkati çekti. Vali Tekinarslan, şunları kaydetti:
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında yeni işbaşı yapacak olan personellerimizin bazı niteliklerinin dışında Kürtçeye de yeterli düzeyde hakim olmalarını göz önünde bulundurduk. Vakfımız ağırlıklı olarak Kürtçe konuşan vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Yine genellikle kadın vatandaşlarımızla iletişim halinde oluyorlar. Biz de bunu göz önünde bulundurarak mülakatlarda ona göre değerlendirmede bulunduk. Ayrıca bu alımlarda kadına karşı pozitif ayrım hayata geçirilmiş oldu. Ağrıda görev yapan kamu personelinin Kürtçe bilmesi önemli. Vatandaşlarımıza doğrudan hizmet sunan kamu personelinin yörede konuşulan dili bilmesi ve aracısız iletişim kurmasının sağlanması son derece önemli bir eksiğin giderilmesini sağlayacaktır. Dolayısıyla bu durumun göz önünde bulundurulması gerekiyordu. Biz de bunu yaptık.
     Tekinarslan, devlet olarak vatandaşların tüm sosyal, kültürel, geleneksel, dini, ekonomik durum ve değerlerini göz önünde bulundurarak, hizmet sunumunu daha erişilebilir ve nitelikli hale getirmenin çabası içinde olmaya devam edeceklerini belirterek, Bu vesileyle yeni göreve başlayan bütün arkadaşlarıma başarılı bir iş hayatı diliyorum. Bu arkadaşlarımızla ilimizin sosyal yardım ve sosyal projeler alanında önemli bir eksiklik giderilmiş olacak ifadelerini kullandı.
     Vali Tekinarslan, ilçelerle toplam 59 sosyal yardım görevlisinin yakın zamanda işbaşı yapacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrı Valisi Tekinarslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER