Ahlatta kuş nöbeti

Ahlatta kuş nöbeti -Yiyecek bulamayan kuşlar meyve bahçelerine zarar verince, Ahlattaki bahçe sahipleri çareyi kuş nöbeti tutmakta buldu


BİTLİS (A.A) - Oktay Bayar - Kuraklıktan dolayı aç kalan kuşlar, meyve bahçelerine zarar verince, Ahlattaki bahçe sahipleri çareyi kuş nöbeti tutmakta buldu.
     Ahlat merkez ve köylerinde kuşlar meyve bahçelerine zarar vermeye başlayınca vatandaşlar kendilerince çare aramaya başladı. Bazı vatandaşlar bahçelerinde teneke çalarak, kuşları kovmaya çalışıyor.
     İzmirde yaşayan ve yaz tatil için Ahlattaki dedesinin yanına gelen Alpaslan Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile büyükleriyle sırayla kuş nöbeti tuttuklarını söyledi.
     Kuşların bahçedeki kayısı başta olmak üzere meyveye ağaçlarına zarar verdiğini kaydeden Polat, şöyle konuştu:
     Bölgede yaşanan kuraklık yüzünden aç kalan yaban kuşları, bahçelerde bulunan meyvelere zarar veriyor. Sürüler halinde bahçeye dalan kuşlar, meyveleri bitirme noktasına getirdi. Bu durum karşısında biz de tedbir almak istedik ve çareyi kuş sürülerine karşı nöbet tutmakta bulduk.
     Ramazan nedeniyle dönüşümlü nöbet tuttuklarını belirten Polat, bu nöbeti meyveler olgunlaşıp toplanıncaya kadar tutacaklarını ifade etti.
     Polat, Ramazan boyunca annem ve diğer aile büyüklerim hatimlerini okuyor. Ben de bahçede nöbet tutuyor ve kuşları kaçırmak için teneke çalıyorum. Öğleden sonra nöbeti onlar devralıyor. Annem sonra da dedem nöbet tutarak bahçeyi koruyor. Hasat yapıncaya kadar bu böyle devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Ahlatta kuş nöbeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER