Ahlattaki patates çiftçisine destek

Ahlattaki patates çiftçisine destek


BİTLİS (A.A) - Ahlatta geçen yıl don afetine maruz kalan patates üreticisine, dekar başına 200 lira destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetede yayınlandı.
     Ahlat Ziraat Odası (AHZO) Başkanı Necat Demirden, yaptığı açıklamada, 2011 yılının kasım ayında Bitlis, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Niğde, Van ve Aksaray illerinde yaşanan don afeti sonrası mağdur olan patates üreticilerine destekleme ödemesi yapılacağını söyledi.
     Kararın Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğü girdiğini belirten Demirden, şöyle konuştu:
     Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayınlanan, 2011 yılında meydana gelen don afetleri nedeniyle patates ürünleri zarar gören çiftçilere destekleme ödemesi yapılmasına dair kararıyla, don afetinde ürünlerinde yüzde 30 ve üzerinde zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere, dekar başına 200 lira destekleme ödemesi yapılacak. Destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen üreticiler, karar tarihinden itibaren, bir ay içinde İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine dilekçeyle müracaat etmeli.
     Sürecin gerçeklemesinde gerek hükümet, gerek bölge milletvekilleri ve gerekse Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) büyük çabasının olduğunu kaydeden Demirden, alınan bu kararla çiftçinin bir nebze de olsa rahatladığını ve sevindiğini ifade etti.
     Demirden, Bu kararın alınmasında büyük çaba gösteren AK Parti Bitlis Milletvekillerimiz Vahit Kiler ve Vedat Demiröz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğine (TZOB) teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Oktay Bayar / Berin Çetin
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Ahlattaki patates çiftçisine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER