Ahlat HEM kurslarına 2 bin 329

Ahlat HEM kurslarına 2 bin 329 kişi katıldı


BİTLİS (A.A) - Ahlat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğünün, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde açtığı 149 kursa, toplam 2 bin 329 kişi katıldı.
     Ahlat HEM Müdürü Özer Şahin, milli eğitim faaliyetlerinde, halk eğitimi merkezlerinin büyük yeri ve öneminin olduğunu söyledi.
     Beşikten mezara kadar eğitim ilkesine göre hareket eden merkezlerde, iyi ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin amaçlandığını belirten Şahin, şöyle konuştu:
     Ahlat merkez, Ovakışla Beldesi, Güzelsu, Alakır, Yoğurtyemez, Uludere, Serinbayır, Seyrantepe, Yuvadamı, Soğanlı, Dilburnu köyleriyle, İki Kubbe Mahallesinde 149 kurs açıldı. Toplam 2 bin 329 vatandaş kurslara katıldı. Merkezimizde mesleki ve teknik olarak bilgisayar işletmenliği, kalorifer ateşçiliği, makine nakışları, kuaförlük, giyim, kuyumculuk teknolojisi, arı yetiştiriciliği ve avcılık eğitim kursları verildi. Sosyal ve kültürel kurslar olarak da İngilizce, badminton, aile, çocuk eğitimi, bağlama, ebru, gitar, masa tenisi, step-aerobik, halk oyunları, matematik, SBS kursları verildi. Ayrıca yetişkin okur yazar eğitmenliği kursları açıldı. Bu kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.
    
     Muhabir: Oktay Bayar/Berin Çetin
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Ahlat HEM kurslarına 2 bin 329 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER