Ahmet Dalkıranın 6. kişisel resim sergisi

Ahmet Dalkıranın 6. kişisel resim sergisi açıldı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, 6. kişisel resim sergisini açtı.
     Türe Sanat Galerisinde açılan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Birbirinden değerli eserlerden oluşan sergi, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda yarışmada eserleri yer alan ödüllü sanatçı, 6. kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.
     Sergide yer alan eserler hakkında bilgi veren Dalkıran, eserlerin Anadolunun özellikle saflığını koruyabilmiş köylerinden çeşitli karelerin, kendine has bakış açısıyla, gereksiz olandan arındırılıp, ayrıntıdan uzaklaştırılarak doğanın özünü yakalayan saf biçimlere dönüşümünü anlattığını söyledi.
     Kullandığı renklerin saydam ve temiz, biçimlerin ise yumuşak, düzgün, uyumlu renk ve lekelerle oluşmasına özellikle gayret gösterdiğini ifade eden Dalkıran, sanatsal etkinliklerin insanların özgürleşmesi ve duyarlı toplum yaratılabilmesi noktasından önemli bir unsur olduğunu vurguladı.
     Dalkıran, Konyada ilk kez açtığı kişisel serginin bu denli yoğun ilgi görmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, akademik ve sanatsal çalışmalarla Konyada resim sanatına katkı sağlamayı amaçladığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Ahmet Dalkıranın 6. kişisel resim sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER