Yahşihan Belediye Başkanı Sungur üniversite öğrencileriyle

Yahşihan Belediye Başkanı Sungur üniversite öğrencileriyle bir araya geldi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalenin Yahşihan İlçe Belediye Başkanı Ahmet Sungur, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
     Yahşihanda bir kafeteryada öğrencilerle buluşan Sungur, burada öğrencilerin istek ve sorunlarını dinledi.
     Sungur, burada yaptığı konuşmada, Yahşihan ilçesinin 1402 yılında Timurun ismini koyduğu bir yerleşim birimi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Kırıkkalenin en eski yerleşim yerlerinden biri Yahşihan. 1991 yılında ilçe sıfatını aldı. Kırıkkalenin il olmasıyla belirlenen 8 ilçeden bir tanesi oldu. Yahşihan şu anda Kırıkkalenin en büyük ilçesi konumundadır. Göreve geldiğim 2009 yılında nüfus 9 bin 800 idi. Şu anda 14 bin 600 nüfusa sahip. Ancak bizim canlı nüfusumuz 60 binin altına düşmüyor. Dolayısıyla belediyelerin İller Bankasından aldığı pay ile geçindiğini düşünürsek nüfus açısından ayda 450 bin lira zarar ediyoruz. Burasının üniversite bölgesi olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Yahşihanın eski halini hatırlayanlar vardır. Biz elimizden geldiği kadar yatırımları Yenişehir bölgesine öncelik vererek yapmaya gayret ediyoruz. Yenişehir bölgesi bizim için önemli bir bölge, çünkü burada sizler varsınız. Belediyenin bütün kaynağı da buradaki inşaat sektörüdür. İnşaat trafiği sıfır düzeylerindeyken, son dört yıldır bu anlamda büyük bir artış var. En son 46 inşaat ruhsatı verdik, bu önemli bir rakam. Bu inşaatlardan alınan harç ve vergiler sizlere hizmet olarak geri dönüştürülüyor.
     Yahşihan ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu ve özel yurtlarda 8 bin öğrencinin kaldığını bildiren Sungur, şöyle devam etti:
     Ancak bizim ilçe nüfusumuza kayıtlı öğrenci sayısı 100 rakamına bile ulaşmıyor. Buradan sizlerin aracılığıyla diğer öğrenci arkadaşlarıma da seslenmek istiyorum. Burada yatırımların biraz daha fazla ve güzel olmasını istiyorsanız, lütfen ilçe nüfusuna kayıt olun. Önceden nüfusunu taşımak çok zor bir işti. Ancak şimdi öyle değil. Her şey elektronik ortamda yapılıyor ve çok kısa bir işlemle halledilebiliyor. Nüfus müdürlüklerine adres beyanında bulunduğunuz takdirde hemen bir tuşla işlem yapılıyor. Eğer biz bu 8 bin öğrencimizi kendi nüfusumuza kayıt ettirebilirsek, en az aylık 80 bin lira civarında bir kaynak gelir. Ben buradan sizlere söz veriyorum. Bu 80 bin liranın tamamını siz öğrenci arkadaşlarımıza kullanacağız. Kırıkkale şehir merkezi dahil olmak üzere kültür merkezimiz yok. Doğru dürüst sinema salonumuz yok. Oturacak bir park yerimiz yok. Bu konuda çalışmalarımızı başlattık.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yahşihan Belediye Başkanı Sungur üniversite öğrencileriyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER