AİBÜde cerrahi hemşirelikte son gelişmeler ele

AİBÜde cerrahi hemşirelikte son gelişmeler ele alındı


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar 2012 konulu bir toplantı yaptı.
     Boluda bir otelde düzenrlenen toplantı, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneğinin tanıtımı ile başladı. Daha sonra cerrahi ve ameliyathane hemşireliğindeki en son yenilikler paylaşıldı ve katılımcılar bu konudaki bilgi ve deneyimlerini anlattı.
     AİBÜ Bolu Sağlık Yüksekokulu Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı ve Bolu Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arzu İlçe, Tıbbi Atık Yönetimi, Dernek Başkanı Doç. Dr. Meryem Yavuz, Cerrahi Duman ve Dernek Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şenay Kaymakçı ise Elektrocerrahide Güvenli Uygulamalar ve Tek Kullanımlık Ürünler hakkında bilgi verdi.
     Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Esma Özşaker, Hemostazın Sağlanması, Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yelda Candan Dönmez, Kan yoluyla bulaşan enfeksiyonlar ve bunların önlenmesi ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Bölümü Arş. Gör. Aliye Okgün Alcan, Cerrahi El Yıkama hakkında sunum yaptı.
     Toplantıya, AİBÜ Bolu Sağlık Yüksekokulu Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği üyeleri ile İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Düzce, Konya ve Kütahyadan hemşireler ve üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AİBÜde cerrahi hemşirelikte son gelişmeler ele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER