AİBÜnde Terörizm konferansı

AİBÜnde Terörizm konferansı -Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Emekli Kıdemli Albay Işık Vatandaşlarımızın birbirlerine bağlılığı olmasa bu 30 yıllık terör sonucunda büyük bir iç savaş yaşanırdı


BOLU (A.A) - Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi Emekli Kıdemli Albay Mithat Işık, Vatandaşlarımızın birbirlerine bağlılığı olmasa bu 30 yıllık terör sonucunda büyük bir iç savaş yaşanırdı dedi.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türk Dünyası Topluluğu tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen Terörizm konulu konferansta konuşan Işık, PKKnın korku ve şiddet üzerine bölgede kurduğu acımasız tablo ile otorite sağlamaya çalıştığını belirterek, gençlerden bilinçli bir şekilde terörle mücadeleye destek vermelerini ve yanlış arkadaş seçmemelerini istedi.
     Işık, terörle 20 yıl boyunca sahada mücadele ettiğini ifade ederek, terörü, Kendisi gibi düşünmeyeni acımasızca katleden bir hastalık olarak niteledi.
     Türkiyede stratejisini silahlı propagandaya bağlamış bölücü bir terörün yaşandığını kaydeden Işık, Kürt halkının haklarını sözde korumayı amaçladığını iddia eden örgütün, en çok onları katlettiğini belirtti.
     BM, AB ve NATO üyesi ülkeler dahil dünyada terörün ortak bir tanımının olmadığını, bu nedenle bir ülkenin Terörist dediği kişiyi diğer ülkenin Özgürlük savaşçısı olarak gördüğünü ifade eden Işık, terör konusunda Türkiyeyi Stratejik müttefik olarak nitelendiren, ABD ile komşu devletler dahil hiçbir devletin desteklemediğini, Türkiyenin terörle tek başına ve başarılı bir şekilde mücadele ettiğini söyledi.
     Terör örgütünün finansal desteğine de değinen Işık, terör örgütünün en büyük maddi desteği AB ülkelerinden aldığını bunun yanı sıra uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı ve insan tacirliğinin de önemli gelir kaynaklarını oluşturduğunu kaydetti.
     En acımasız, en ayrılıkçı terörü yaşıyoruz diyen Işık, Vatandaşlarımızın birbirlerine bağlılığı olmasa bu 30 yıllık terör sonucunda büyük bir iç savaş yaşanırdı. Toplumun sağduyusu ve birbirine bağlılığı, aklıselimliği bu durumu önlemektedir dedi.
     Işık, terörün siyasi çözümünün olması gerektiğini, özellikle gençlerin terör örgütünün kötü emellerine alet olmak yerine, kitap okuyup araştırarak ve bilgi sahibi olarak siyaset içinde yer almaları gerektiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AİBÜnde Terörizm konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER