Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan, Şanlıurfada -Bir kadın, bir erkek, bir çocuk, bir yaşlı bile olsa, şiddete uğruyorsa çalışma yapacağız


ŞANLIURFA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, Bir kadın, bir erkek, bir çocuk, bir yaşlı bile olsa, şiddete uğruyorsa çalışma yapacağız dedi.
     Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezini ziyaret eden Asan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke genelinde 14 şiddet önleme ve izleme merkezi kurduklarını ifade ederek, bir tanesinin Şanlıurfada bulunduğunu söyledi.
     Merkezlerde kadına ve aile bireylerine yönelik şiddetle ilgili çeşitli tedbirlerin alındığını, sistemin dünyada örnek gösterilmeye başlandığına dikkati çeken Asan, ilgili tüm kurumların güç birliği yaparak başvurulara yönelik tedbirleri hızlı şekilde uyguladığını kaydetti.
     Kadına yönelik şiddetin son dönemde arttığına ilişkin soru üzerine Asan, gazeteci Mehmet Ali Birandın, Her zaman vardı, biz şimdi öğrendik sözüne atıf yaparak, 2009 yılına kadar aile içi şiddetle ilgili ayrı sınıflandırma sistemi bulunmadığını anımsattı.
     Asan, şunları dile getirdi:
     2009 yılına kadar sıfır görünen şeye bakıyorsunuz, bin 400 kişi başvuru yapmış. Onlar daha önceleri de başvuruyordu ancak ayrı kategori altındaydı. Yani tamamıyla istatistikleri yanlış yorumlamayla ilgili bir durum. Herkesin ağzında, arttı diye söyleniyor oysa ki yok, artış söz konusu değil. Her zaman vardı. Biz şimdi bunu önemsediğimiz için ayrı bir sınıflandırmaya tabi tuttuk. Şunu çok iyi bilmemiz gerekiyor, bir kadın, bir erkek, bir çocuk, bir yaşlı bile olsa şiddete uğruyorsa çalışma yapacağız. Türkiyede sadece bir kişi bile olsa biz bu çalışmaların hepsini yapacağız çünkü bir kişi bile bizim için çok çok değerlidir.
     Asan, Şanlıurfada 2,5 aydan beri hizmet veren merkeze 41 başvuru yapıldığını sözlerine ekledi.
     Ziyarette Asana Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve diğer yetkililer eşlik etti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER