Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Şırnakta: İşsizlik sorununun çözülebilmesi, bölgeye daha iyi ve daha güçlü bir hizmetin gelebilmesi ve artık bu gözyaşının dinmesi için terörün tamamen bitmesini çok önemsiyoruz -Bu böl


ŞIRNAK (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İşsizlik sorununun çözülebilmesi, bölgeye daha iyi ve daha güçlü bir hizmetin gelebilmesi ve artık bu gözyaşının dinmesi için terörün tamamen bitmesini çok önemsiyoruz dedi.
     Bakan Şahin, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile Şırnak Valiliğini ziyaret etti.
     Şırnakta yürütülen çalışmalarla ilgili Bakan Şahine bilgi veren Vali Vahdettin Özkan, Şırnak ve ilçelerinde son 10 yılda birçok hizmetin gerçekleştirildiğini, bu hizmetlerin hayata geçirilmesinde parlamentonun çalışmalarının önemli olduğunu ifade ederek, Bu vesile ile hükümetimize tüm Şırnaklılar adına çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Bakan Şahin ise Şırnaklılarla iftar yapmak ve bir araya gelmek için kentte bulunduklarını ifade ederek, Sevginin, kardeşliğin, barışın, dostluğun en güzel manevi iklimini yaşadığımız bir yer burası. 11 ayın sultanındayız dedi.
     Ziyaret kapsamında bakanlığa ilişkin çalışmaların planlamalarını da yapacaklarını, Şırnakın bakanı olarak da sorumluluk aldığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     Bu bölge medeniyetler bölgesi. Tarih boyunca çok önemli alimler, ilim adamları ve filozoflar yetiştirmiş bu toprakların artık geçmişe dönerek o medeniyetin getirdiği güçlü geçmişini öncelemesi gerek. Hz. Nuhun ne kadar önemli olduğunu, insanlığı kurtarmak için verdiği mücadelenin bu topraklarda olduğunu biliyoruz. Kuran-ı Kerimde bunun net bir şekilde ifade edildiğini hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu topraklar bizim için çok önemli. Buradaki kardeşlerimiz, ağabeylerimiz bizim için çok kıymetlidir. Biz 780 bin kilometrede bulunan 74 milyon insanımızı birinci sınıf vatandaş olarak görüyoruz. Bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Kimsesizlerin kimi, sessizlerin sesiyiz sloganı ile çıktığımız millete hizmet etme yolunda, yoksullukla mücadele, engellilerin önündeki engeli kaldırma, yetimin başını okşama, of demeden yaşlıya bakmak bizim görevimizdir.
     Şırnakta bu hizmetlerimizi daha da güçlendirmek için burada yapılacak çalışmaları çok önemsiyoruz. 2013 yılı planlamasını yaparken de buraya gelinerek valimiz ile ön görüşmelerini yapıldı. Bu bölgenin kadınına, gencine, çocuğuna daha güçlü hizmet vermek istiyoruz. Devletin şefkat elini burada çok daha fazla güçlendirmek istiyoruz. Bu bölgenin bir evladı olarak, bunu üzerimde çok büyük bir sorumluluk olarak hissediyorum. Çalışmalarımızı tamamlayıp Ankaraya döndüğümüzde gelecek yıl bölge ve ülkemiz için neler yapabileceğimizi planlayacağız.
    
     -Mali sıkıntısı olmayan bir iktidarız-
    
     Bakan Şahin, 2002de gerçekleştirilen yapısal dönüşümle halkın kaynağını halka harcadıklarını söyledi.
     Dünyada çok ciddi mali krizler olduğuna, Amerika merkezli mali krizlerin hissedildiğine dikkati çeken Şahin, bölgeden hiçbir şeyi esirgemediklerini, bakanlıkları ile ilgili tüm çalışmalarda ve sosyal politikalarda planlamalarını daha da güçlendirdiklerini belirtti.
     Şahin, hedeflerinin bölgeler arası kalkınmışlık farkını tamamen gidermek olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
     Mali sıkıntısı olmayan bir iktidarız. İstanbulda, Ankarada ne varsa Şırnakta, Hakkaride de onun olmasını sağlamak için gayret ediyoruz. Fakat bu gayretimizin başarılı olması için halkımızın da desteğine çok ihtiyacımız var. Özellikle bir teşvik yasası çıkardık. Şırnakta 6. bölge olarak teşvik aldı. Yatırımcının buraya gelip yatırım yapabilmesi için en önemli şey güvendir. O yüzden buradaki terörle mücadelede özellikle yatırım noktasında ciddi sorunlarla karşı kaşıya kalıyoruz. Yatırımcı gelirken, buraya getirdiği yatırımın mali karşılığı ile bölgenin güvenine ve istikrarına bakıyor. İşsizlik sorununun çözülebilmesi, bölgeye daha iyi ve daha güçlü bir hizmetin gelebilmesi ve artık bu gözyaşının dinmesi için terörün tamamen bitmesini çok önemsiyoruz. Burada bu kadar çaba, bu kadar gayret karşılığında bunu başarabilmenin tek yolu birbirimizi anlamamız ve sevmemizdir. Birbirimizi çok iyi tanımamız, niyetimizin ne olduğunu çok iyi anlatmamız gerekir.
     10 yıldan bu yana ortaya koyduğumuz çok güçlü bir mücadelemiz var. Yasakları kaldıracağız dedik. Yolsuzluğu ve yoksulluğu önleyeceğiz dedik. Geldiğimiz noktada hastaneler, yollar, eğitim hizmetleri, sosyal politikalar gerçekleştirdik. Bunlar önemli ancak yeterli değil. Yeterli olabilmesi için milletimizle, halkımızla daha iyi bir işbirliği içerisinde önce bu terörle mücadelede başarıyı kazanmamız lazım. Bunun tek başına güvenlik güçleri ile yapılacak bir mücadele olmadığını da biliyoruz. Sosyal politikaların çok daha güçlenmesi gerektiğini biliyoruz. Bu nedenle kendi görev alanımız içerisinde bu bölgenin, bu kentin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki; bu bölgenin ve bu kentin insanları da kendi medeniyetlerine ve tarihine yakışır bir şekilde gereğini yapıyor. Bunun daha da güçleneceğinden ümitliyim. Allahın izni ile bunu birlikte başaracağız. Bir olacağız, birlikte olacağız, birlikte Şırnak, birlikte Türkiye olacağız.
    
     -Terör mağdurlarının yakınlarına destek -
    
     Gazetecilerin, Şehit Yakınları Gaziler ve Terör Mağdurları Yasasına ilişkin sorusu üzerine Şahin, 25 maddeden oluşan yasanın içeriğinin önemli olduğunu söyledi.
     Can gitmesin diye herkesin mücadele ettiğini, ancak can gittikten sonra da kişinin ailesinin daha rahat yaşamasının boyunlarının borcu ve görevleri olduğunu ifade eden Şahin, sosyal devlet olarak kaybedilen canın ailesinin yaşamını kolaylaştırmaları gerektiğini belirtti.
     Şahin, birçok sorunu çözecek şekilde hazırlanan paketin tüm partilerin katılımı ve oy birliği ile kabul edildiğini vurgulayarak, Bu paketin altına tüm partiler imzalarını atmıştır. Bunun içerisinde terör mağdurları da bulunuyor. Bingölde Hatice Belgin kardeşimizin canlı bombanın üstüne atlaması sonucu hayatını kaybetmesi, İstanbulda Serap kızımızın otobüse atılan molotofkokteyli sonucu hayatını kaybetmesi gibi terörden dolayı mağdur olanların yakın çevresine tüm destekleri vereceğiz dedi.
     Görüşmenin ardından valilikten ayrılan Bakan Şahin, AK Parti İl Başkanlığına geçti.
    
     Muhabir: Abidin Yel - Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER