Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Uzun: -Yalova, nüfus itibarıyla Türkiyenin en küçük ili ama buna rağmen sosyal hizmetlerin çok yaygın olarak yapıldığı bir kent


YALOVA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Yalova, nüfus itibarıyla Türkiyenin en küçük ili ama buna rağmen sosyal hizmetlerin çok yaygın olarak yapıldığı kent dedi.
     Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalovada bin 192 engelli ve bakıma muhtaç yaşlıya evde bakım aylığı ödediklerini belirtti.
     Müdürlük olarak hizmetlerinin her geçen gün daha da arttığını ifade eden Uzun, şöyle konuştu:
     Yalova nüfus itibarıyla Türkiyenin en küçük ili ama buna rağmen sosyal hizmetlerin çok yaygın olarak yapıldığı bir kent. Buna rağmen sosyal hizmetler için müdürlüğümüze gelen müracaatlar her ay 35- 40 kişi civarında artıyor. Ekibimiz de ciddi bir çalışma içinde bu başvuruları hemen değerlendiriyor ve sonuçlandırıyor. Kurumlarımızda baktığımız yaşlı, engelli ve çocukların dışında kurum bakımına gerek kalmadan aileleri yanında kalan ihtiyaç sahiplerine de ayni, nakdi destekte bulunuyoruz. Sosyal hizmetlerin Yalovada çok iyi bir konumda olmasını, Valimiz Esengül Civelekin 33 yıl sosyal hizmet gönüllüsü olarak çalışmasındaki deneyimlere borçluyuz.
     Bakanlık olarak koruyucu aile ve evlat edinmeye de önem verdiklerini dile getiren Uzun, şunları kaydetti:
     Kurumumuzda kalan yavrularımıza elbette en iyi şartlarda çok iyi bakıyoruz ama bu çocuklar aile şefkatinden ve sıcaklığından mahrum kalıyorlar. Bunun için aile yanında kalmaları çok önemlidir. Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğanın başlatmış olduğu Gönül Elçileri projesinin Yalova ayağını geçen hafta üst düzey bir katılımla başlatmış olduk. O günden bu yana 7 gün gibi bir süre geçti ve Cuma günü itibarıyla 56 gönül elçisi müdürlüğümüze müracaat etti. Bu sayı gün geçtikçe daha çok artıyor. Gönül Elçileri Projesini önümüzdeki hafta ilçelerde de anlatacağız. Şu an ilimizde 4 koruyucu aile var. Bu ailelerin yanında 6 çocuk bulunuyor.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER