Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aldatmaz: -Hatayda sıcak bir yuva bekleyen 290 çocuk daha var


HATAY (A.A) - Koruyucu aile uygulamasında Hatayın Türkiye 10uncusu olduğu bildirildi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, bakanlık tarafından başlatılan Gönül Elçiliği projesiyle harcanan ekonomik kaynak, emek ve zamana rağmen korunmaya muhtaç çocuklara bir ailenin sıcaklığını yaşatmanın amaçlandığını söyledi.
     Bu sayede çocukların koğuş sistemi yerine, sevgi şefkat ve merhametin bulunduğu koruyucu aile bakım modelinde bakıldığını ifade eden Aldatmaz, projeye Hatay halkının önem verdiğini belirterek, Hatay, koruyucu aileler tarafından yuva sağlanan çocuk sayısı sıralamasında 10. sırada dedi.
     Aldatmaz, konuya duyarlı herkesi gönül elçisi olmaya davet ederek, Bu konuda gönül elçilerinden beklenen, kamu kuruluşları tarafından verilen hizmetlerle toplum arasında iletişim sağlamaktır. Koruyucu aile sayısını arttırmak, koruyucu aile hizmeti modelinin tanıtım ve yaygınlaştırılmasını sağlamak için farkındalık oluşturmaktır. Şu an Hatayda sıcak bir yuva bekleyen 290 çocuk var diye konuştu.
     Koruyucu aile olmak isteyenlerin ilgili müdürlüklere başvurada bulunabileceklerini anlatan Aldatmaz, şöyle konuştu:
     Koruyucu aile seçilen kişilere, çeşitli maddi destekler verilmektedir. Bu konuda belirli şartlar aranmaktadır. Allaha şükür devlet çocuklarımızın her türlü ihtiyacını fazlasıyla karşılamakta. Ama sıcak bir aile yuvasının verdiği hazzı, hiç bir şey tutmamakta. Koruyucu aile olalım, geleceğimizi kuralım.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER